Több tízezer látogatója volt a Zsolnay Fényfesztiválnak

Több tízezer látogatója volt az első alkalommal megrendezett Zsolnay Fényfesztiválnak a baranyai megyeszékhelyen - közölte a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

   

 A rendezvény három napja alatt százötven ingyenes programmal - köztük Natalie Imbruglia és Buika koncertjével - várták a közönséget.

 

"Pécs ideális helyszín történelmi játékok, fesztiválok számára" - idézték az eseményt záró  közleményben Vincze Balázst, a ZSÖK ügyvezetőjét, aki szerint hatalmas lehetőség rejlik a város kétezer éves történelmének interaktív bemutatásában.

 

zsolnay fenyfeszt


A fesztivál alatt a belváros huszonnégy helyszínét médiaművészek szemkápráztató alkotásai díszítették: fényárba borult éjjelente a Barbakán, a Sétatér, a Janus Pannonius utca, a Széchenyi tér, a Színház tér, a Jókai tér és a Király utca több pontja is.


A Zsolnay Light Art 3D nemzetközi fényfestő verseny döntőjére érkeztek alkotók Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból is. A művészek péntek és szombat este a pécsi székesegyház épületét fénnyel megfestve mutatták be produkcióikat, amelyek különlegessége volt, hogy a bazilika oldalhajója mellett annak tornyaira is vetítettek.


Az éjjeli fényfestések mellett sikere volt a nappali történelmi programoknak, az utcaszínházi és cirkuszi produkcióknak is. Ezek közül is kiemelkedett a Theater Tol 18 tagú belga utcaszínházi-légtornász formáció előadása - számoltak be a szervezők.


A koncerthelyszínek közelében Pécs kétezer éves történelmét megidéző nagyszabású felvonulást és divatshow-t is rendeztek.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása