Kern Andrással indul a XXV. Mandala Nyár

Kern András, Hernádi Judit, Lukács Sándor, Détár Enikő, Gregor Bernadett, Bodrogi Gyula is fellép a Mandala Dalszínház idei, jubileumi rendezvénysorozatán Nyíregyházán.

 

25 évvel ezelőtt, 1992-ben kelt életre a Mandala Nyár. Bódis Gábor ügyvezető visszaemlékezése szerint a korábbi években kertmoziként működő, egyre kevésbé látogatott Szabadtéri Színpadon a József és a bűvös kabát című musicalt adták elő az első nyáron két alkalommal, mindannyiszor több mint ezer néző előtt. A Fáraó szerepét Vikidál Gyula játszotta. Éveken át tartó ottani sikersorozat után az evangélikus iskola udvara lett a fellépőhelyük, de játszottak az örökösföldi iskola és a megyeháza udvarán is.

 

Immár 5. éve a múzeumfalu ad otthont a nyári előadásoknak. Az elmúlt negyedszázad alatt 117 vendégelőadás mellett 8 nagykoncertet és 184 saját produkciót láthatott a közönség, ebből tíz premier volt. Ez több mint 250 ezer nézőt jelent.

 

a kellekes 

Fotó: vigszinhaz.hu

 

Az idei rendezvénysorozat Kern András A kellékes című „one man show”-jával indul július 8-án, pénteken 21 órától. A darab alapját Ebherhard Streul német író műve képezi, melyet Parti Nagy Lajos adaptált a magyar viszonyokhoz: az itteni színházi életre vonatkoztatta, operai helyett prózai környezetbe helyezve.

 

Egy hét múlva szombaton Bodrogi Gyula és Voith Ági zenés találkozása lesz látható; közös színházi életük legjavából idéznek meg epizódokat. Az operettek kedvelőit a Marica grófnő világába repíti Bozsó József, Teremi Trixi és Benkóczy Zoltán a következő héten, majd a hónap végén, két este is Détár Enikő főszereplésével a Hello, Dolly! című musical kerül színre Verebes István rendezésében. Hernádi Judit tavasszal bemutatott koncertshow-ja augusztusban látható majd. A kivetítőn a művésznő életének egyes eseményeiről láthatunk fotókat, mesél a szerepeiről, s közben ismert dalait adja elő Heilig Gábor zenekarának kíséretében.

 

A nézők már megszokhatták, hogy minden nyáron van egy premierjük. Ezúttal ez a Rejtősködők, avagy a négy piros dugóhúzó című, Rejtő Jenő műveiből szerkesztett egy zenés bohózatot állítja színpadra Mikó István, s maga is játszik benne. Az első felvonásban a világhírű író légiós történeteiből látunk néhányat, a másodikban pedig pesti kabaréjelenetei jelennek meg egy történetté összefűzve. Augusztus 12-ére tervezik az ünnepi gálát olyan vendégekkel, akik felléptek már korábban a Mandala Nyár keretében.

 

 Forrás: nyiregyhaza.hu

 

 

süti beállítások módosítása