Gyorstalpaló karmesteri képzés a Szigeten - Idén is megjelenik az Armel Operafesztivál

Az opera mint műfaj már évek óta jelen van a Sziget fesztivál gazdag zenei kínálatában, az Armel Operafesztivál pedig idén második alkalommal várja a közönséget változatos programmal a budapesti rendezvényen - mondta Havas Ágnes, az Armel igazgatója az M1 műsorán.

    A varazsfuvola

 

Idén a komolyzenei sátorban minden nap a Szegedi Nemzeti Színház előadásával veszi kezdetét a műsor, amelyen A varázsfuvola Alföldi Róbert-féle rendezésének legjobb pillanatait mutatják be. Ezt kortárs improvizáció követi a közönség közreműködésével Sáry László kreatív zenei gyakorlatai alapján, majd minden nap más műfajban mutatkozik be az Armel Operafesztivál crossover produkciója a Crossymphony, az estéket pedig gyorstalpaló karmesteri képzés zárja.
    

Havas Ágnes elmondta, hogy az idén hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi Armel-operaversenyen olyan tehetségeket kerestek, akik kiváló énekhangjuk mellett kiemelkedő színészi tehetséggel is rendelkeznek. Az énekesek előre meghirdetett szerepekre jelentkeztek, majd két fordulóban, nemzetközi zsűri előtt mutatták be produkcióikat. Az itt kiválasztottak az adott társulattal együtt készültek fel több hónapon keresztül a budapesti fesztiválszereplésre - részletezte Havas Ágnes.
    

Idén a június 27-e és július 2-a között zajlott versenyen Eötvös Péter Senza sangue című operája, az avignoni Opéra Grand produkciója nyerte el a legjobb előadás díját Alföldi Róbert rendezésében, a legjobb énekesnek járó elismerést pedig a gaboni származású, Franciaországban élő Adriana Bignagni Lesca kapta.

süti beállítások módosítása