Rendkívüli évadot zárt a Tompa Miklós Társulat

Rendkívüli évadot zárt a Tompa Miklós Társulat, a marosvásárhelyi intézményes színház 70 éves fennállását ünnepelte.

 

Az első hetven év címet viselő, a színházalapítást idéző ünnepi rendezvénysorozat mellett, amely az előadásokon kívül számos kísérő rendezvénynek is helyet adott, a 2015/2016-os évadban a társulat 9 bemutatóra és több mint 200 előadásra várta közönségét.

 

Sorin Militaru, Gáspárik Attila, Scott Johnston, Tasnádi Csaba és Tompa Gábor rendezései mellett számos – immár hagyományosnak számító – rendezvény is színesítette az évad programját többek között a Magyar Dráma Napján, a Magyar Kultúra Napján, a Magyar Költészet Napján, az Iskola Másként héten és a Múzeumok Éjszakáján.

 

Olbrin Joachim csodalatos utazasa probak Tompa Miklos Tarsulat MNSZ foto Rab Zoltan 52

Olbrim Joachim csodálatos utazása (Fotó: Rab Zoltán)

 

Az évfordulós évadban több mint 40 ezer nézője volt a Tompa Miklós Társulatnak és a meghívott vendégjátékoknak. A 70 éves rendezvénysorozat mellett a fesztiválszereplések és díjak is folyamatos ünneplésre adtak okot: UNITER-jelölések (legjobb női főszereplő, legjobb előadás, legjobb rendezés), UNITER-díj a legjobb rendezésért, Kovács György-díj, hét díj a Magyar Színházak XXVIII. Kisvárdai Fesztiválján, valamint részvétel az Országos Színházi Fesztiválon (FNT), a debreceni DESZKA Fesztiválon és a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon.


A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház augusztusban kezdi meg a bérletek árusítását a 2016-2017-es évadra. A Tompa Miklós Társulat első premierjére szeptemberben kerül sor, Mezei Kinga rendező Olbrim Joachim csodálatos utazását viszi színpadra.


Az ősz folyamán a társulat szerepelni fog az Országos Színházi Fesztiválon Bukarestben, a Galaci Nemzeti Vígjáték Fesztiválon, az Interetnikai Színházi Fesztiválon (IFESZT) Szatmárnémetiben, valamint a székelyudvarhelyi dráMA fesztiválon.

Tompa Miklós Társulat

 

süti beállítások módosítása