Kállai Ferenc képekben - Keleti Éva mesél

A Kállai 90 című vándorkiállításról a Balázs Béla-díjas fotóművésszel, Keleti Évával beszélgetett tartalmi partnerünk, a Fidelio.

 

 

2016. június 15-től a Bajor Gizi Színészmúzeumban látható az a vándorkiállítás, amely 2015 októberében - Kállai Ferenc születésének 90. évfordulóján - indult Gyomaendrődről. Eddigi állomásai azok a budapesti színházak voltak, ahol Kállai a társulat tagja volt. Ez alkalommal a Színészmúzeum fogadta a kiállítást, ahol a mostani Nemzet Színészei között az egykori Nemzet Színészére méltó módon emlékezhetünk.

 

keletieva

 

A kiállítást Béres Ilona - a Nemzet Művésze, Kállai Ferenc pályatársa - nyitotta meg, s ajánlotta jó szívvel a látogatók figyelmébe. Keleti Éva fotóművész munkáiból összeállított tárlat szeptember 4-ig látogatható ebben a múzeumban, azután tovább utazik Kállai szűkebb hazájába, Békés megyébe.

 

Keleti Éva Balázs Béla-díjas fotóművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színházi fotózás iskolát teremtő személyisége. Már 1960-tól a magyar színházfotózás meghatározó szereplője, képei a hazai színháztörténet közelmúltjának kiemelkedő előadásait, nagyszerű művészegyéniségek különleges pillanatait örökítette meg. 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása