Az Én és a kisöcsémmel folytatódik a Szegedi Szabadtéri programja

Eisemann Mihály operettjével, az Én és a kisöcsémmel folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada pénteken este; a Budapesti Operettszínház produkcióját Réthly Attila állította színpadra.

 

A rendező - akinek ez az első munkája a Dóm téren - elmondta, hogy az 1934-ben született mű alapvetően kamaradarab, így már a tavalyi budapesti kőszínházi bemutatóra is egy átdolgozott, a megszokotthoz képest nagyobb léptékű változat készült. Ezt segítette a Bolba Tamás által írt nagyzenekari átírat: a friss zenei forma - tiszteletben tartva a hagyományt, az eredeti mű értékeit - a ma emberéhez szól. Az átalakuló zenéből következett a színpadi forma változása is, melyet most hozzáigazították a szabadtéri fesztivál méreteihez.

 

kisocsem

Fotó: Budapesti Operettszínház


Szinetár Dóra a Légy jó mindhalálig Nyilas Misije után újra egy klasszikus nadrágszerepet játszik. Kelemen Kató figurája - mint mondta - lényegesen különbözik a Móricz-regényből készült musical főszerepétől, hiszen most egy harmincas éveiben járó nőt alakít, aki fiúnak öltözik. Így a feladat az, hogy a színpadon hol jóképű fiatalembernek, hol elbűvölő nőnek érezze magát, ez utóbbiban partnere Dolhai Attila.


A bűnügyek megoldásért rajongó - időnként női ruhába bújó - háziurat, Zolestyákot megformáló Jordán Tamást is komoly feladatok elé állította a darab. Elárulta azonban, hogy prózai színészként már az olvasópróbán otthon érezte magát az operett műfajában, a tavalyi fővárosi kőszínházi bemutató óta pedig hiányérzete van, ha akad olyan hónap, amikor nem szerepel a műsoron a darab.


Peller Károly Homonnay Zsolttal az operettirodalom legjobb férfi páros szerepeinek egyikét, Dr. Vast és Dr. Sast alakítja.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása