Szabadtéri Anconai Fehérváron - A színészek meséltek

A zenés komédia nyári premierjét július 17-én, vasárnap tartják a Pelikán Udvarban. Az előadás próbái közben kérdezte a Vörösmarty színház honlapja a színészeket.

 

Ajánló a darab elé:

 

Az események helyszíne egy Adria-parti városka, ahol megesik, aminek meg kell... A bonyodalmakhoz nem is kell egyéb, mint egy lányát egyedül nevelő, korosodó amaroso, egy könnyűvérű szobalány, egy kávézó-tulajdonos, aki pocsék feketét szolgál fel, egy hátrányos helyzetű vándormuzsikus, egy életunt milliomos, egy tűzrőlpattant magyar lány és persze rengeteg érző szív.

 

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés szerelmi történet remek slágerekkel, tánccal, gegekkel, csipetnyi erotikával, sok kacagással és az elmaradhatatlan happy enddel.

 

 anconai 1

 

Szereplők az előadásról:

 

Rengeteg ismert olasz dal hangzik el az előadásban. Milyen emlékeket, érzéseket váltanak ki ezek a 70-es évekbeli slágerek? Hirtling István így felelt: "Nagy vágyakozások és jó hangulatú emlékek fűződnek hozzá. Lényegében a gyerekkoromat idézik. Unásig hallgattuk ezeket, és vágyódtunk Olaszországba, ahova csak nagyon nehezen lehetett eljutni – nem úgy, mint ma, hogy beülünk az autóba, felülünk a vonatra vagy a repülőre, és senki nem kérdezi, hova megyünk."

 

Keller Jánosnak nem ismeretlen a történet, hiszen 2011-ben Lucreziót, az ifjú milliomost alakította, most a dadogós utcazenész, Luigi szerepében lép a színpadra. „Luigi del Soro egy dadogó zenetanár. Találkozik egy hozzá hasonló hölggyel, aki szintén dadog, és azonnal egymásba szeretnek. A bonyodalmak innen kezdődnek az ő életükben” - mondta a színész.

 

anconai 2

 

A hozzá hasonló lányt, Luciát Törőcsik Franciska formálja meg, aki abban abszolút egyetértett, hogy Lucia és Luigi párosa olyan, mint zsák és a foltja: „Mindkettő dadog és szemüveges. Rögtön egymásba szeretnek, ha nem így lenne, akkor a természetük miatt találnának egymásra. A szerelmet felerősíti, hogy sok közös vonás van bennük. Luigi örül, hogy van egy ilyen határozott nő, mint Lucia, aki elcsábítja. Az uralkodó személyiségű lány nagyon tetszik neki” - mesélte a színésznő.

 

Varga Gabriella Ancona hangulatáról elmondta: "Nagyon olaszos. Nem áll tőlem messze ez a temperamentum. A város az emberekből tevődik össze, ami nagyon szenvedélyes, szerelmes és szélsőséges."

 

anconai 5


Lucrezio karakteréről az őt alakító Andrássy Máté úgy fogalmazott, nem számít semmire, nincsenek reményei, csak a halált keresi. Egyszerűen csak átutazóban van, utazgat céltalanul és várja a megváltó halált.

 

Varga Mária elárulta, Agnese szerepe leginkább a határtalan életszeretete miatt szimpatikus, de az olasz temperamentum, a nagy érzelmek és gesztusok miatt is. "Ezek az emberek kimondják a véleményüket, de úgy, hogy közben abban szeretet van" - tette hozzá.

 

Váradi Eszter Sára arra a kérdésre, hogy mennyire áll közel hozzá az olasz dallamvilág, így felelt: "A zene nosztalgikus számomra, mert az apukám nagyon szerette ezeket a dalokat, sokat hallgatta, így az összest ismerem. Amúgy Olaszország a kedvenc helyem, az emberek temperamentuma, az életszeretetük nagyon közel áll hozzám. Lehet, hogy tévedés, hogy én nem oda születtem."

 

anconai 7

 

Ágoston Péter, aki az igazán szerethető cukrászt, Giovannit kelti életre, elárulta a förtelmes kávé titkát: „Zaccot kell a vízben feloldani, ami ilyen »trutymós« anyagot képez. Kell hozzá egy nagyon rossz kávéfőző, ami mindig elromlik, és hogyha mégis sikerült vele kávét főzni, akkor kell egy rossz fűtőtest, ami még nyáron is fűt. Fölé kell tenni a kávét és ott megromlik. Ezt még megspékeljük romlott tejjel, ami darabos. Ez a rossz kávé receptje.”

 

Giovanniról a színész így mesélt: „Mindenki a boldogságra törekszik, de iszonyatosan szerethetően. Giovanni valamikor Magyarországon nyaralt, ott megismerkedett egy szegedi lánnyal. A lány megérkezik Anconába, és a főtéren találkoznak, miközben haszonszerzés céljából Tomao lányát kellene megkaparintania ahhoz, hogy nyithasson egy éttermet. Kicsit balfék karakterről van szó, aki tényleg a boldogságot keresi.”

 

A magyar lányt, Viktóriát Varga Lili játssza. "Ő egy velem szinte egykorú, életvidám és hihetetlenül szerelmes szögedi csajszi. Azért kerül oda, mert szerelmes lett egy olasz fiúba, akivel találkozott Pesten, és akitől gyereke lesz. Tehát eljött a szerelme után Olaszországba, akit minden áron meg akar találni."

 

További képek az előadásról:

Fotók: Maczkó Csaba

anconai 3

1.

 

anconai 4

2.

 

anconai 6

3.

 

anconai 8

4.

 

anc11-w1024-h600

5.

 

anc71-w1024-h600

6.

 

Anconai szerelmesek


Tomao Nicomaco, anconai polgár: Hirtling István
Lucia, a leánya: Törőcsik Franciska
Dorina, Tomao házvezetőnője: Váradi Eszter Sára
Agnese, a panzió tulajdonosa: Varga Mária
Luigi del Soro, utcazenész: Keller János
Drusilla, római lány: Varga Gabriella
Lucrezio, egyetemi hallgató: Andrássy Máté
Giovanni, a cukrász: Ágoston Péter
Giovanni, a cukrász: Lábodi Ádám
Viktória, magyar lány: Varga Lili

 

További szereplők: Gál Gergely, Gál Horváth Bernadett, Kertész Júlia, Rovó Tamás, Szirmai Irén, Vida Emőke

 

író: Vajda Katalin
koreográfus: Bóbis László
ügyelő: Horváth Iza
súgó: Soltész Rita
rendezőasszisztens: Haszmann Kata
jelmez: Kárpáti Enikő
korrepetitor: Réti Anikó
díszlet: Túri Erzsébet

rendező: Lendvai Zoltán

 

Bemutató: július 17. - 20:30
Pelikán Udvar, Székesfehérvár

 

süti beállítások módosítása