Csárdáskirálynő a Kvártélyházban

Önálló produkcióval készül a jubileumi évadra a Kvártélyház Szabadtéri Színház; a Csárdáskirálynő című nagyoperettet csütörtökön mutatják be Tompagábor Kornél rendezésében Zalaegerszeg belvárosában.

 

A Kvártélyház udvarán tíz esztendeje mutatnak be nyári színházi előadásokat: az elmúlt évadokban játszottak musicalt, zenés játékot, vígjátékot, de komolyabb fajsúlyú előadásokat is műsorra tűztek. Operett idén nyáron szerepel először a repertoáron - mondta el Tompagábor Kornél rendező, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője az MTI-nek.

 

kvartely

 

Hozzáfűzte: a jubileumi évben elérkezett az idő, hogy színpadra állítsák Kálmán Imre (1882-1953) egyik leghíresebb operettjét. A darabválasztást az is indokolja, hogy a művet éppen száz esztendővel ezelőtt, 1916-ban mutatták be először magyar színpadon - emlékeztetett Tompagábor Kornél. Kitért arra is, hogy az operettet klasszikus stílusban rendezi, "nincs benne modernkedés", mindössze néhány új poénnal egészül ki, amit a helyzet - a történelmi környezet, a nyáresti hangulat - adhat.


Régi álom valósult meg, amikor tíz évvel ezelőtt a 18. században emelt Kvártélyház udvarán elkezdődtek a színházi előadások. Az elmúlt évek sikerei igazolták, hogy a műemlék épület udvara ideális helyszíne a nyáresti művészeti, színházi produkcióknak: a nézők más miliőben, más hangulatú - bátrabb, könnyedebb, olykor kísérletező - előadásokat láthatnak, mint a kőszínházban - hangsúlyozta Tompagábor Kornél.


Ugyanakkor a színfalak mögött fegyelmezett munka a folyik, nyaranta húsz-harminc este töltik meg a színpadot és a nézőteret előadásokkal.
A jubileumi évben műsorra tűzik az elmúlt évadok legnépszerűbb előadásait is: elsőként a Komámasszony, hol a stukker? című vígjátékot játszották, augusztusban pedig a Padlás című musicalt láthatja a közönség.


A Csárdáskirálynő főbb szerepeit Czegő Teréz, Bot Gábor, Debrei Zsuzsanna, Hertelendy Attila, Bardon Ivett, Virágh József és György János játssza.

 

süti beállítások módosítása