Besencei gyerekek nyaralására gyűjt az Ördögkatlan - Még egy napig!

"Nagyon szeretnénk pénteken 500 ezer forintot átutalni a besenceiek bankszámlájára, mert úgy kalkuláltunk, hogy közel 20 ember 5 napos nyaralásához ez a szükséges összeg" - közölték a fesztivál szervezői

 

 

Az Ördögkatlan szervezőinek közleménye:

 

Baranya megye egyik legkisebb településén születni, az Ormánságban, ahol a szegénység szinte tapintható, nem éppen reményt keltő dolog. Ignácz József, a falu polgármestere évek óta kitartóan küzd a faluért és az ott lakó 126, többségében roma és közfoglalkoztatottként dolgozó ember jövőjéért. 
Éppen ezért, mióta a hivatását tölti, mindenre pályázik, amire csak lehet. És 2010-ben nyert. Teniszpályára. Ha már így alakult, megépíttette, és ha már megépült, edzőt is hívott Pécsről, aki megtanította a falu apraja-nagyját teniszezni. A történetről dokumentumfilm is készült. 

Besencén egyébként nincs iskola, óvoda, közösségi terek, munkalehetőség. Viszont vannak álmok, és talán a gyerekek számára egy másik jövő. Idén szeptembertől több besencei gyerek kezdi meg az iskolát a pécsi gimnáziumokban, a falu büszkesége pedig Budapesten, a jogi karon folytat ősztől tanulmányokat.

Amikor 2014-ben meghívtuk az Ördögkatlanba Ignácz József polgármestert, hogy beszélgessünk a mélyszegénységben élő falu „úri passziójáról”, a tenisztanulásról, és hogy levetítsük a „Besence Open” című filmet, magunk sem gondoltuk, hogy Besence és az Ördögkatlan közös álma folytatódik majd. De bizony igen: azt szeretnénk, ha 14 besencei kisgyerek, 5-17 év közöttiek, néhány kísérővel eljönnének hozzánk nyaralni. Kicsit kiszakadni a falujukból, a valóságukból, megismerkedni egy másik világgal, együtt lenni velünk. A Beremendi Önkormányzat már felajánlotta a frissen felújított zarándoksszállását és strandbelépőket.


Mi pedig abban szeretnénk segíteni, hogy összejöjjön az étkezésre és a strandon a lángosra való, hadd legyen számukra is önfeledt ez az öt nap.

Itt az idő tehát, hogy mi Katlanosok ismét mutassuk meg a jobbik énünket, és segítsünk nekik! Ha úgy érzed, van rá lehetőséged, hogy támogasd őket – akár 1000 Ft-al – kérlek, tedd meg ezt értük.

06 besence open

 

A felajánlani kívánt összeget az 
Ördögkatlan Egyesület nevére, 
a Szigetvári Takarékszövetkezetnél vezetett 
50800173-15267953 
bankszámlára utald, legkésőbb július 28-ig. 
A közlemény rovatba kérjükírd be a „BESENCE” szót. 
 

Minden támogatót szeretnénk feltüntetni a honlapunkon; ha ragaszkodsz az anonimitáshoz és szeretnéd, hogy csak az összeget tüntessük fel a sorban, akkor kérlek azt írd a közleménybe, hogy „BESENCE ANONIM”.

Félmillió forint összegyűjtése a célunk, és a teljes összeget átadjuk Besence polgármesterének, aki a gyerekek egyik kísérője lesz. Ha netán több pénz gyűlne össze, annak nagyon örülünk, mert az azt jelenti, hogy idén a besencei gyerekek is menő tolltartóval és sok-sok színes ceruzával vághatnak neki a tanévkezdésnek.

KÖSZÖNJÜK!!!
az Ördögkatlan legénysége

 

 

süti beállítások módosítása