Színházzá alakul a Moulin Rouge - Összenyitják az Operettel

A következő évadban megnyílhat a Moulin Rouge, amely a Budapesti Operettszínház kamarájaként működik tovább Kálmán Imre Teátrum néven – számolt be a Népszabadság.

Jóváhagyta a terveket a VI. kerület, jövő héten jelenik meg a felújítással kapcsolatos közbeszerzési kiírás, melynek keretösszege: 210 millió forint, ebben nincs benne a színpadtechnika 50-150 ezer forint közötti költsége. Ez utóbbit csak 2017 elején kezdik el beszerelni, de a színház funkciója elindulhat az operettszínház utazó színpadtechnikájával is  - tudta meg a lap az Operettszínház főigazgatójától, Lőrinczy Györgytől.

 

mpoulin

 

A két épület és az intézmény helyzete meglehetősen sajátos. A színház fenntartója az állam, az épületek a főváros tulajdonában vannak, és helyrajzilag Terézvároshoz tartoznak. Így három szervezettel kell egyeztetniük az egykori mulató rekonstrukcióját. Az operett évi bruttó 260 millió forintos bérleti díjat fizet a fővárosnak, és idén 40 milliót kapott az új játszóhely állagmegóvására. Mint Lőrinczy elmondta: szerencsésebb lenne, ha az épületek átkerülnének az államhoz, és a színház lemondana arról a 260 millió forintról, amelyet bérleti díjként kap a fenntartótól, és ezt a minisztérium átcsoportosíthatná a vidéki - nemzeti besorolású – színházaknak – írta a Népszabadság.

 

A Kálmán Imre Teátrum előcsarnokát összenyitják az operettével, a közös térben bisztrót alakítanak ki. A terembe kétszáz szék rakható be, vagy 130 nézőnek asztal. Olyan rendezvényekben is gondolkodnak, amelyekhez nem kellenek se székek, se asztalok.

 

A színház tájékoztatása szerint a munkálatokkal ez év végéig végeznek.

süti beállítások módosítása