A Centrál Színházba költözik Krizsó Szilvia talkshowja

15 éven át naponta szerepelt a képernyőn, mostanában többek közt a Radnóti Miklós Színházban találkozhattunk vele. Krizsó Szilviát a Nők Lapja kérdezte.

Az, hogy Krizsó Szilvia televíziós lett, a véletlennek köszönhető, hiszen színésznőnek álmodta magát, majd főiskolásként vendéglátást és kereskedelmet tanult, végül az egyetemen közgazdászdiplomát vett át. Kertész Zsuzsa kommunikációs tanfolyamára egy barát révén került, és Zsuzsa volt az, aki elkísérte az 1998-as Riporter kerestetik vetélkedőig, hogy megmérettesse tehetséges tanítványát.

 

krizso

A vetélkedőt megnyerte, és 28 évesen pályát változtatott. A legtöbben „Az Este” című hírmagazin, majd “A szólás szabadsága” című vasárnap esti, heti közéleti magazinműsor vezetőjeként ismerhették meg. 2010 augusztusától a „Ma reggel”-hez került, ám 2011. október elsejével eltávolították a műsorból. Azóta vezetőknek tart médiatréninget, prezentációs tréninget, változásmenedzsment kommunikációs tréninget és coachingfolyamatokat vezet, melyek híre szájhagyomány útján terjed. 10 bizalmas beszélgetés címmel könyvet is megjelentetett, a Radnóti Színházban futó Libikóka című talkshow epizódjaiból.

Krizsó Szilvia a sorozat indulásakor úgy fogalmazott az estek kapcsán, az ötletet Bálint András adta, akivel egy riport során a jövőbeni terveikről beszélgettek. "Megemlítettem neki, hogy régi vágyam, hogy egy önálló talkshowt vezessek, de nagyon úgy fest, ez nem fog megvalósulni. Akkor azt kérdezte: Miért nem találsz ki valamit? Én hiszek benned, nálunk rendelkezésedre áll a terep. Ettől nagyon fellelkesültem, és elkezdtem ötletelni.

Világéletemben kudarckerülő voltam, és mindig foglalkoztatott, mitől lesz valaki sikeres. Miért lesz valakiből sikerkovács, másból meg örök vesztes? És hogy miként lehet építkezni a kudarcokból, néha akár még jobban is, mint a sikerekből. Ezért döntöttem úgy, hogy álljanak ezek a kérdések a beszélgetéssorozat középpontjában. Ráadásul az, hogy ki mit tart sikernek, illetve kudarcnak, egyáltalán nem egyértelmű. Mert lehet, hogy a külvilág valakiről azt gondolja, hogy éppen fent van, miközben ő még sose érezte magát ennyire lent és fordítva. Arra jutottam, hogy a sikerek és a kudarcok egyidejű megléte leginkább a művészek és az üzletemberek életében van jelen, ezért közülük hívok meg egy-egy vendéget. Az üzletember egyik nap nagyot nyerhet egy jó döntéssel, másnap viszont akár mindent elbukhat egy rossz lépéssel. A művészt ma zajosan ünneplik, holnap esetleg kifütyülhetik, de harmadnap is ki kell állnia a közönség elé" - nyilatkozta a műsorvezető.

 

Most, a Nők Lapja kérdésére, elégedett-e magával, úgy felelt: “Igen is, meg nem is. Az életemmel igen, magammal kevésbé, mert az eredményeimben gyakran találok javítanivalót. Ez az elégedetlenség a belső hajtóerőm, ezért mindig egyre magasabbra teszem a lécet, ami nem hagy időt az eltunyulásra”.

Arról is beszámolt, nyáron pihen a családjával, egész nyárra leköltöznek a Balatonra, és csak akkor mennek a fővárosba, ha muszáj.  “Ennek a hosszú vakációnak, feltöltődésnek ára van. Mégpedig az, hogy szeptembertől június végéig nagyon sokat dolgozunk. A férjem üzletemberként, én pedig trénerként, coachként, ott van a színházi talk show-m, és nagyon sok rendezvényre is hívnak műsort vezetni. (…) Tréningeket már akkor is tartottam, amikor a televízióban dolgoztam, de akkor ez csak hobbi volt. Mára ez lett a főtevékenységem, és hobbinak beúszott a színház, ami mindig vonzott” – árulta el Krizsó Szilvia, aki a Libikókáról is szót ejtett.

 

 “Az élet szerintem egy örökké mozgásban lévő libikókához hasonlít, ahol a fenteket a lentek követik. A kérdés az, hogyan éljük meg és éljük túl a földre kerülést. Sokat lehet abból tanulni, ha megnézzük, mások hogyan csinálják. Az, hogy e gy-egy kudarcból milyen a kilábalás, meghatározza a későbbi sikereket. A Radnóti Színházban ezek a kérdések adták a beszélgetések alapját. Októbertől egyébként a Centrál Színházban folytatom, ahol még több showelem lesz, nagyon sok váratlan fordulat, mert az amerikai talk showk hangulatát szeretnénk a színpadra varázsolni” – számolt be Krizsó Szilvia.

 

Forrás: Színház.hu, Nők Lapja, Centrál Színház

süti beállítások módosítása