Felmentették a vadorzás vádja alól India egyik legnépszerűbb színészét

Felmentették egy 18 évvel ezelőtti vadorzás vádja alól Szalmán Khánt, az egyik legnépszerűbb indiai színészt, akinek már többször meggyűlt a baja a törvénnyel, de mindig megúszta.

    

Egy fellebbviteli bíróság nem találta bizonyítottnak hétfőn kihirdetett ítéletében, hogy a jelenleg 50 éves színészengedéllyel tartott fegyveréből származtak azok a lövedékek, amelyekkel 1998-ban Rádzsasztán államban elejtettek három védett vadon élő állatot, egy gazellát és két antilopot. 
    

Egy alacsonyabb szintű bíróság 2006-ban és 2007-ben is letöltendő szabadságvesztésre - előbb egy, majd öt évre - ítélte a filmcsillagot, aki hét másik ember, köztük más bollywoodi sztárok társaságában vadászott Rádzsasztánban egy filmforgatás alkalmával. Az óvadék megfizetéséig a színész több napot fogdában is töltött.

salman

 

A romantikus drámák és akciófilmek hőse megúszta azt is, hogy 2002-ben Mumbaiban ittasan elgázolt öt, járdán alvó férfit, akik közül az egyik meghalt. 
    

A múlt hónapban azzal háborította fel az indiai közleményt, hogy azt mondta, legújabb filmjének, a Szultánnak a forgatása annyira kegyetlen volt, hogy úgy érezte magát, mint egy megerőszakolt nő. 
    

Indiában mindennaposak és gyakran tragikus végűek az ilyen bűncselekmények, ezért nőjogi aktivisták kikérték maguknak a hasonlatot. A színész a nagy felháborodás ellenére sem kért bocsánatot vagy adott magyarázatot szavaira. 
    

Indiai sajtójelentések szerint Szalmán Khán júniusban Budapesten forgatta legújabb filmje, a Szultán csúcsjeleneteit, ugyanott, ahol egyik legnagyobb sikere, a Már másé a szívem című zenés vígjátéka is készült 1999-ben. 
    

Az indiai közösségi médiát bejárta egy Instagram-fotó, amelyen az indiai szupersztár a Duna-korzón, a Lánchíddal és a budai Várral a háttérben pózol. 
    

A színész több mint 90 hindi nyelvű filmben játszott eddig. 
    
Forrás: www.bollywoodhungama.com

süti beállítások módosítása