Hetedik alabárdos címmel forog Vékes Csaba filmje - Főszerepben Bánki Gergely

Július 27-én a Filmalap Inkubátor Programja által támogatott játékfilmtervek közül elsőként Vékes Csaba és Dudás Balázs Hetedik alabárdos címmel készülő fergeteges humorú vígjátékának a forgatása kezdődött el Debrecenben.

 hetedik

 

„Tíz, színházi pályán eltöltött évem alatt ez a varázslatos világ bőven kimutatta a foga fehérjét is. Egy remek szatíra lehetősége rejtőzik a „kultúra templomában”, izgalmas karakterekkel, szürreális szituációkkal, amelyeket az emberi esendőség rángat le a világot jelentő deszkákról. Ilyesmiről szeretnénk mesélni.” – mondja Vékes Csaba filmrendező Hetedik alabárdos című első játékfilmjéről. „A film egy karriertörténet, egy fiatal csoportos szereplő története, aki egy furcsa véletlennek köszönhetően egyik pillanatról a másikra vezető rendezői pozícióban találja magát. Aki azonban hirtelen kerül magas pozícióba, annak rengeteg olyan kérdésre kell gyorsan válaszolnia, amire az sem tud, aki régóta ül a trónon. És ez bonyodalmakat szül.”

 

 

13717375 551486415061316 8335255060111738779 o

 

Hetedik alabárdos című vígjáték operatőre az ugyancsak elsőfilmes Bálint Dániel. Producere Herendi Gábor, Fancsikai Eszter és Fancsikai Péter. A főszerepet a Krétakör és a Proton Színház előadásaiból, illetve a Fekete kefe című kultfilmből is ismert Bánki Gergely játssza. A további szerepekben látható lesz Sárközi-Nagy Ilona, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Nagy Ervin, Mohai Tamás, Murányi Tünde és Ujlaki Dénes. A vígjáték a tervek szerint a magyarországi mozikban 2017 kora tavaszán lesz látható.  

 

A Filmalap 2015-ben indította el az Inkubátor Programot melynek célja, hogy lehetőséget biztosítson pályakezdő filmrendezők számára első egészestés alkotásuk elkészítéséhez. A tavalyi pályázatra 67 filmterv érkezett, melyek közül 5 nyert támogatást, köztük a Hetedik alabárdos, aminek a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 62 millió forint gyártási támogatást szavazott meg.

 

hetedik1

 

A 2016-os Inkubátor Programra szeptember 12-ig lehet jelentkezni. A Filmalap forgatókönyv-fejlesztésre 2 millió, filmgyártásra játékfilmeknél 62 millió, dokumentumfilmeknél 22 millió, animációs filmeknél pedig 82 millió forintig nyújt támogatást, a fiatal alkotók emellett a filmkészítés minden fázisában igénybe vehetik a Filmalap szakmai támogatását.

 

A film Facebook-oldala a forgatás időszakában folyamatosan frissül képekkel, interjúkkal.
 
Friss hírek az Inkubátor Programról.
 

süti beállítások módosítása