A végéhez közelednek a rekonstrukciós munkák Zalaegerszegen

A szeptember 5-ei évadnyitón és az októberi premieren már felújított előterekben fogadják a nézőket a Hevesi Sándor Színházban - hangzott el szerdán az intézmény sajtóbejárásán.

 

Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte: a színház a város kulturális életének zászlóshajója. Az épületben évente több mint 300 előadást játszik a társulat, a nézők száma meghaladja a 70 ezret.  Elmondta, hogy a zalaegerszegi színház 1983-ban nyitotta meg kapuit, az elmúlt több mint harminc esztendőben jelentősebb felújításra eddig nem került sor.


Hozzáfűzte: szükség lenne az épület komplex felújítására, amely a nyílászárók cseréjét, az épület energetika megújítását, valamint a világítás- és a hangtechnika korszerűsítését és harminchat színészlakás teljes felújítását tartalmazná. A költségek az előzetes számítások szerint meghaladják az 1,2 milliárd forintot - jegyezte meg.

 

hevesi


Szabó József, a színház gazdasági igazgatója arról számolt be, hogy a most zajló munkák során megújult a színház földszinti és emeleti előcsarnoka. A márványzat felcsiszolását és rendbetételét a zalaegerszegi Reneszánsz Kft. végezte, az emeleti részt pedig a ZÁÉV Építőipari Zrt. újította fel.

 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy a mostani rekonstrukciós munkákat közösségi összefogásból, az AquaCityben tartott jótékonysági nap bevételéből finanszírozták. Emlékeztetett rá, hogy tavaly augusztus elején, a zalaegerszegi vízicsúszda- és élményparkban megrendezett jótékonysági nap szinte minden szempontból tekintetben rekordot döntött: a rendezvényen több mint 6 ezren vettek részt, a vízi vidámpark történetében a legnagyobb bevételt érték el.

 

Az adományokból összegyűjtött 12 millió forintot az önkormányzat további 10 millió forinttal egészítette ki, így kettős célt tudott megvalósítani: támogatták a színház épületének felújítását, valamint a Megyei Kórház Genetikai Laboratóriumának eszközbeszerzését, amely azt a célt szolgálja, hogy minél több egészséges kisbaba születhessen meg. 

 

A következő jótékonysági napot vasárnap rendezik meg az AquaCity Vízicsúszda és Élményparkban, a bevétellel a Gasparich úti Idősek Otthonának felvonójának felújítását támogatják.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása