Sziget: Szimfonikus zenekart is vezényelhetünk a Fidelio színpadán

A szigetlakók megismerhetik az opera igazi arcát, vezényelhetnek szimfonikus zenekart és felfedezhetik a jazz varázsát is augusztus 10. és 17. között a Fidelio színpadán.


Wurlitzer címmel 11 és 14 óra között naponta válogatás hallható öt évszázad legjobb klasszikus és kortárs zenei felvételeiből, Monteverditől Kurtágig. 18 órától minden nap az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet más-más meglepetésvendégekkel, úgy mint Érdi Tamás és Demény Balázs zongoraművészek vagy a Virutózok tévés tehetségkutató ifjú sztárja, Kökény Tamás.

vajda
Fotó: fdelio.hu

 

19 és 21 óra között az ARMEL Opera Festivalé a színpad: megismerhetjük Alföldi Róbert ARTE közönségdíjas Varázsfuvola-rendezésének legjobb pillanatait, Vajda Gergely vezetésével kortárs improvizáción és karmesteri gyorstalpalón vehetünk részt, valamint crossover produkción is részt vehetünk az Armel Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

 

A Magyar Állami Operaház már negyedik alkalommal lép fel a Szigeten, hogy bemutassa: az operát is hús-vér emberek művelik, akik ugyanúgy szeretnek bolondozni, mint mások, csak sokkal jobban énekelnek. Műsoruk 21 órakor kezdődik, azt követően pedig 22 órától az ország legfiatalabb, „szinte profi” operatársulata, a Moltopera következik.

 

sziget

Fotó: fdelio.hu


23 órától a Talamba Ütőegyüttes szórakoztatja az érdeklődőket. Kínálatukban szerepel tradicionális zene, Tour the Drums, Spirit of Life és crossover produkció. Hajnali fél 1-től a jazz szerelmeseit várja a BG5, a Closingtown Orchestra, a Tóth Evelin Trió, a Párniczky Quartet, valamint a Tóth Viktor Tercett. Ha pedig még bírjuk szusszal, hajnali 2 órától Kis Éji Zene címmel egész éjjel klasszikus zenei mesterművekre relaxálhatunk.

 

Augusztus 12-én 23 órától a Talamba Ütőegyüttes vendége Gabriel Prokofiev, a híres zeneszerző unokája lesz, aki nem esett messze a fájától, hiszen zeneszerző, producer, DJ, lemezkiadó és klubtulajdonos egy személyben. Augusztus 12. és 14. között 15 órától a Dekoor Close Harmony, a 32 tagú holland jazz-pop kórus fiatal énekeseié a színpad.

13-án 18 órától a Turntable Concertóra dőlhetünk hátra, közreműködik: Gabriel Prokofiev, Mr. Switch és az Óbudai Danubia Zenekar. 15-én 16 órától a Talentométer könnyűzenei tehetségkutató jazz kategóriájának idei legjobb zenekara, a The Best Bad Trip lép fel, másnap 16 órától pedig a tajvani születésű, évek óta Magyarországon élő zongoraművésznő, Hsin-Ni Liu mutatja meg tehetségét.

 

fidelio.hu

 

süti beállítások módosítása