Színházi esték a pápai Esterházy-kastély udvarán

Harmadik alkalommal várja a színházkedvelő és könnyű nyári kikapcsolódásra vágyó közönséget a pápai kastély udvara. Az augusztus 12. és 21. között megrendezendő fesztivál ezúttal is változatos előadásokat kínál.

 

A gyönyörűen felújított egykori főúri lak ad otthont ismét Pápa város egyik legnagyobb rendezvényének. Az Esterházy-kastély ódon hangulatú belső udvara ismét szabadtéri színházzá alakul, nézőtérrel, fedett színpaddal.

 

Papa Esterhazy

 

Az idei évben is két koncert foglalja keretbe az öt előadásból álló színházi fesztivált, mely augusztus 12-én Charlie műsorával kezdődik. Augusztus 14-én a Soproni Petőfi Színház művészeinek előadását tekintheti meg a nagyérdemű. Dés László-Geszti Péter-Békés Pál A dzsungel könyve című nagysikerű musiceljében Kipling meséje elevendeik meg Maugliról, a farkasok közt nevelkedett embergyerekről.

 

A Pannon Várszínház Egy darabot a szívemből című musicelje a 60-as évekbe repíti vissza nézőt, ahol egy magyarországi érettségiző osztály tervezi jövőjét, s vágyik a vasfüggönyön túli szabadságra. Tomi és Robi különböző utakon indulnak el, sorsukat jeleníti meg a darab, melyben Máté Péter-S. Nagy István feledhetetlen slágerei biztosítják a történet mélységét és könnyedségét, könnyeit és mosolyát. Az előadás augusztus 16-án várja a nosztalgiázni vágyókat.

 

Augusztus 19-én a tánc kapja a főszerepet. A Soproni Balett előadása, Álmos legendája különleges élményt kínál a balett kifinomult mozdulataival. A Nyáresték az Esterházy-kastély udvarán című fesztivál záró előadását - akárcsak a múlt évben - idén is Pápa Város Fúvószenekara adja.

 

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

 

süti beállítások módosítása