Családi Al-Bumm - Ősbemutató a Trafóban Seress Zoltánnal és Balsai Mónival

Megkezdődtek Almássy Bettina Családi Al-Bumm című drámájának próbái. Az ősbemutatót szeptember 23-án tartja a Trafó klubban az ABovo Műhely. A főbb szerepekben Seress Zoltán, Hajduk Károly és Balsai Móni látható.

Az alkotók ajánlója:

 

Egy család megelevenedő fotói, egy sorsával megbékélő asszony válogatásában. Egy család élete. Egy porcelán baba törött darabjai… Töredékesség jellemzi a történetet is, hiszen a képek nem kronológiai sorrendbe kerülnek beragasztásra, és vannak köztük homályosak, és vannak élesek, meggyürködöttek, vértől átitatottak… ezt követve az előadás is felszámolja a lineáris cselekményábrázolást, szubjektívvá tesz tért-időt, olykor csak később megértetve az ok-okozati összefüggéseket. A néző történetmozaikokból rakhatja össze a saját verzióját a látottakról, ezzel rákényszerül, hogy konstruktívan vegyen részt a drámában.

 

„Nagyon izgalmas időszak ez számomra! Műhelymunka jelleggel, együtt gondolkodva igyekszünk a drámámból előadást varázsolni. Egy dráma csak színészek által teljesítheti be küldetését, szerencsés vagyok, hogy ilyen kiváló művészek álltak mellém, hogy életre keltsék e keserédes történetet, melynek fókuszában a fájdalom őrizgetésének romboló hatása áll. Hálás vagyok a Trafónak, a SÍN Kulturális Központnak és az NKA-nak a támogatásukért ” -adta hírül Almássy Bettina, a darab írója és rendezője.

 

al bumm

 

Almássy Bettina:

Családi Al-Bumm 

Szereplők:

Seress Zoltán, Hajduk Károly, Balsai Móni, Hasenfratz-Szegvári Júlia, Szorcsik Kriszta,

Egri László, Domahídy László, Szabolcsi-Lázár Enikő, Pallagi Melitta, Gábri Nikolett,

Pilnay Sára, Gelányi Bence, Kovács Olivér, Horák Panna, Horák Maja

 

Zeneszerző: Tóth András
Látvány: Oláh Tímea
Mozgás: Császár Réka
Rendező: Almássy Bettina


Ősbemutató:

2016. szeptember 23. 21.00 óra Trafó Klub

 

süti beállítások módosítása