Dörnert is támogatja az Újszínház szakmai bizottsága

Augusztus utolsó napján dönt a fővárosi közgyűlés arról, ki vezeti majd január 1-jétől a Tháliát és február 1-jétől az Újszínházat és a Madáchot. Az Újszínház úgynevezett szakmai bizottsága több pályázót is javasolt a posztra - számolt be elsőként a Népszabadság.

 

A nol.hu és a Színház.hu információja szerint is Bodó Viktort, Hargitai Ivánt, Radó Denise-t és a jelenlegi igazgatót, Dörner Györgyöt emelték ki a pályázók közül.

 

szinhazrendezo

 

Mint korábban megírtuk: az Újszínház igazgatói posztjára tizenketten pályáztak. Bodolay Géza rendező, Bodó Viktor rendező (a Kultúrbrigádosokkal), Dörner György színész-igazgató, Hargitai Iván (Dobák Lívia dramaturggal, Koltai M. Gábor rendezővel, Novák Eszter rendezővel, Perczel Enikő dramaturggal, Selmeczi György zeneszerzővel és Szokolai Brigitta dramaturggal), Herczeg Tamás színész (Szántó Péterrel, az Újszínház ügyelőjével), Hudi László rendező (a K2 Színházzal, Kárpáti Péter dramaturggal és Hegymegi Máté rendezővel), Mátyássy Bence színész (Tóth Péterrel, a Szputnyik korábbi ügyvezetőjével), Nagy Viktor rendező, Radó Denise színész-rendező (Kautzky Armanddal, az Újszínház színészével), Salamon Suba László rendező, Szűcs Katalin Ágnes kritikus, Can Togay filmrendező (Suba János közgazdásszal) adta be elképzeléseit.

 

Az előadó-művészeti bizottság Bálint András színész-rendezőt, Borsós Beáta színházi menedzsert, Zigó Viktort, a Kolibri Színház gazdasági igazgatóját és Trokán Péter színészt kérte fel a szakmából, hogy vegyen részt a szakmai bizottság munkájában. 

 

A Thália Színházra beérkezett pályázatokat elbíráló szakmai bizottságban Keszég László rendező, Kirják Róbert, a nyíregyházi színház megbízott igazgatója, Kiss Mari színész és Lőkös Ildikó dramaturg vettek részt, a Színház.hu úgy tudja, ők egyöntetűen azt javasolták, hogy Kálomista Gábort vigye tovább a teátrumot. A Thália vezetésére Dörner György is jelentkezett, míg a Madách Színházért csak az eddigi direktor, Szirtes Tamás indul, így van ok feltételezni, hogy újabb ciklust kezdhet.

 

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

 

 

süti beállítások módosítása