Gálvölgyi János: " Ki kell beszélni a dolgokat!"

Gálvölgyi János már jól van - ennyit árult el egészségével kapcsolatban a Délmagyarországnak. A 68 éves művész a Szegedi Szabadtéri Játékokon áll újra színpadra. Lapszemle.

 

A delmagyar.hu cikkéből:

 

Gálvölgyi János július elején került kórházba, de már július végén, a Tihanyi Szabadtéri Játékokon színpadon állt. A kollégái azt nyilatkozták, jó passzban van, nyoma sincs betegségnek. A szegedi Dóm téren, az Ének az esőben című musicalban R. F. Simpsont, a producert alakítja. "Jól vagyok. Itt vagyok. Nem kell vigyáznom semmire. A nejemmel jöttünk Szegedre, hoztunk nagykabátot és kicsit, télit, esernyőt. Éjjel nagyon hideg tud lenni. Szeptember 5-én, 6-án a Budapesti Zsidó Fesztivál lesz a következő helyszín, ahol dolgozom, majd utána megindul az élet a budapesti Játékszínben" - számolt be a színész.

 

Galvolgyi

 

"Tizenakárhány éve a Macskákkal voltam itt először, most negyedjére hívtak. Ez nekem olyan, mint egy nyaralás! Csak este próbálok, a délelőttjeim szabadok – maga a csoda! Elmegyünk az Anna fürdőbe, sétálunk a Kárász utcán. Itt minden étteremben fantasztikusan főznek" - avatott be a szegedi munkanapokba Gálvölgyi János.

 

Arra a kérdésre, hogy izgul-e még az ember ennyi év után, amikor színpadra áll, a művész így felelt: "Hát hogy a csudába ne! Gondoljon bele, ilyenkor 4000 néző elé áll ki az ember! Én, amikor először itt voltam a Macskákkal, egy szál magamban ültem ezen a színpadon, és énekeltem az öreg macska dalát. Azt az érzést, míg élek, nem felejtem el. Fantasztikus!"

 

– Feleségével, Gálvölgyi (született: Gács) Judittal több mint 50 éve ismerkedtek meg, és 45 éve házasok. "Ne váljanak el, nem szabad elválni! Beszélgessenek egymással. Saját családon belül is azt látom, hogy az emberek nem beszélgetnek. Ki kell beszélni a dolgokat! Ismerek kollégákat, akik 50 éves tüskéket hordoznak. Én, ha valami gondom van, azt megmondom, és ezzel le is tudtam" - tanácsolja a friss házasoknak Gálvölgyi János.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása