300 milliót osztanak ki jogdíjként a tavalyi televíziós ismétlések után

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület ősszel megkezdi az M1, M2, M3, Duna és Duna World csatornákon 2015-ben ismételten sugárzott televíziós műsorok után járó jogdíjak felosztását. A kifizetendő jogdíjak nagyságrendje meghaladja a 300 millió forintot. 

  

kepp
Fotó: FORTEPAN
 

Mint az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület keddi közleményében felidézi, felhívásban fordult az előadóművészekhez, hogy ellenőrizzék az egyesület honlapján közzétett és a felosztás alapjául szolgáló adatokat, szükség esetén pedig pótolják az esetlegesen hiányzó információkat. Az érintetteknek legkésőbb augusztus 25-ig van lehetőségük jelezni, ha az adatokban tévedést, hiányt, elírást vagy más problémát tapasztalnak. 
    

Az ezt követő felosztás eredményéről minden érintett előadóművész írásban kap tájékoztatást. A felosztás több mint 8000 előadóművészt érinthet. A kifizetések előreláthatóan október elején kezdődnek.
    

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csak saját gyártású műsorai után köteles jogdíjat fizetni, nem tartoznak ebbe a körbe a mozifilmek és a más televíziós csatornáktól átvett műsorok. Ismétlési jogdíjra minden olyan előadóművész jogosult, aki irodalmi vagy egyéb művészeti alkotás előadásában közreműködött.

süti beállítások módosítása