Gigatender az Operában - Új műhelyház és próbacentrum létesül

A Magyar Állami Operaház nyílt közbeszerzést írt ki az Operaház és az Erkel Színház új műhelyháza és próbacentruma kivitelezésére. A becsült ellenérték nettó 7 milliárd forint.

Az Operaház és az Erkel Színház új műhelyháza és próbaterme a X. kerületi Kőbányai út 30. szám alatti volt vasúti járműjavítóban valósul meg.

 

opera

Fotó: Bódis Krisztián

 

A kormány 2015-ben 14,4 milliárd forint támogatást ígért az új próbacentrum és az Andrássy úti Operaház felújítására. A MÁV egykori járműjavítójában olyan bázist építenek, amelyben helyet kapnak többek között műhelyek, operastúdió, próbaszínpadok és rekreációs tér is a díszlet- és jelmezraktárak mellett - jelentette be korábban Ókovács Szilveszter, a dalszínház főigazgatója.

 

Az ajánlatok beadási határideje szeptember 21. Ajánlatot - egyebek mellett - az tehet, akinek az elmúlt három évben műemléki felújításból legalább nettó 3,5 milliárd forint árbevétele származott, a teljes nettó árbevételének pedig - ugyan ebben az időszakban - el kellett érnie a nettó 7 milliárd forintot.

 

Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepelnek a minőségi kritériumok, illetve az ár. A minőségi kritériumok része például a műszaki üzemterv milyensége és az előteljesítés vállalása is.

 

Forrás: www.napi.hu, Színház.hu

süti beállítások módosítása