Koltai M. Gábor és Szente Vajk is rendez Nyíregyházán

Nyáron sem pihent a Móricz Zsigmond Színház - hivatalosan is megnyitották a 2016/2017-es évadot.

A nyíregyházi színház közleménye:

 

Ugyan május végén hivatalosan lezárult az év a teátrumban, a munka mégsem állt meg, hiszen szinte rögtön kinyíltak a szabadtéri színpad kapui. „Nagyon eredményes nyarat tudhatunk magunk mögött, hiszen színvonalas előadásokat tudtunk nyújtani közönségünknek hétről hétre a Szabadéri Nyár programsorozat keretein belül. Most még előttünk áll egy fantasztikus programokban bővelkedő VIDOR Fesztivál és egy nagyon színes, nagyon közönségbarát évad is, így nem unatkozunk egy percig sem” – mondta el Kirják Róbert a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója az Évadnyitó Társulati Ülésen 2016. augusztus 23-án.

 

 DSC6739

 

A következő néhány hónap is meglepetéseket tartogat a színházrajongók számára.

Egy percre sem állunk meg, szeretem, ha mindig történik valami, mert az azt jelenti, hogy folyamatosan fejlődik és újat mutat a teátrum. Nagyon várjuk a VIDOR Fesztivált és az új évadot is” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

 

Külön kiemelte, annak ellenére is, hogy sajnálatos módon az Amadeus című előadás elmaradt a szabadtéri színpadon, közel 4,5 millió forinttal nőtt a bevétel a Szabadtéri Nyár programsorozat alkalmával a tavalyihoz képest, az átlagos nézőszám pedig 800 fő volt. Továbbá azt is elmondta, nagy sikere volt az EB mérkőzések közvetítésének is, mely tovább a szabadtéri színpad népszerűségét a városban.

 

Az áprilisban meghirdetett évadterv és szereposztás nem változott az eltelt idő alatt. Komédia, bohózat, musical, mesejáték és szomorújáték mind helyet kaptak a Móricz Zsigmond Színház következő évadában. Októberben a Sirály című komédia nyitja az évadot Szabó K. István rendezésében, melyet rögtön a Tasnádi Csaba által színpadra álmodott Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical követ. Nem kell sokáig várni a nézőknek az Emilia Galotti című szomorújátékra sem Keresztes Attila rendezésében. A gyerekeknek októberben aTündér Lala, novemberben a Vuk című mesejátékkal kedveskedik a teátrum. Ezt követően még decemberben az Ájlávjú…de jó vagy, légy más! című jókedvű musical-revü örvendezteti meg a közönséget, melyet Olt Tamás rendező neve fémjelez.

 

 DSC6726

 

A következő naptári évet a Függöny fel! című bohózat nyitja Puskás Tivadar rendezésében, melyet februárban ismét egy mesejáték, A kisfiú meg az oroszlánokkövet a legkisebbek nagy örömére. Márciusban a Castel Felice című tragédia két komikus felvonásban kerül színpadra, melyet Göttinger Pál álmodott a világot jelentő deszkákra.

 

Áprilisban három bemutató előadással is kedveskedünk nézőinknek. A Koltai M. Gábor által rendezett A Főfőnök című komédia, a Szente Vajk nevével fémjelzett Hello, Dolly című musical és a gyerekek nagy kedvence, a Sárkányölő Krisztián című zenés lovagi torna is műsorra kerül majd. Kirják Róberttől azt is megtudták a résztvevők, az évad bérletezése már javában folyik és szerencsére a régi bérletesek mellett sok új arcot is láthatunk majd a közönség soraiban.

 

Az Évadnyitó Társulati Ülésen Kirják Róbert ügyvezető igazgató kifejtette, számos visszatérő és új arc látható majd a következő évadban a színpadon. Gáspár Tibort, Vicei Zsoltot, Szegezdi Róbertet már ismerheti a közönség, de új névnek számít majd a szereposztásban Rusznák Adrienn és Dengyel Iván neve.

süti beállítások módosítása