Diákközösségek számára írt ki pályázatot a Nyitott Kör

Szeptember és január között a Nyitott Kör ismét lehetőséget biztosít diákközösségek számára, hogy kedvezményes feltételekkel vegyenek részt a társulat színházi nevelési előadásain és drámaóráin.

 

Mivel foglalkozik a Nyitott Kör?

Színházi nevelési előadásokat, valamint drámaórákat hozunk létre. A színházi nevelési előadás egy többnyire 3 óra időtartamú interaktív előadás, amin egy diákközösség vesz részt. A színházi formában feldolgozott történet kapcsán egy kérdést, vagy témát vizsgálunk: az előadást játszó színész-drámatanárok és a diákok közösen játszanak, gondolkodnak. A diákok nem csak nézői az előadásnak, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal alakítják az eseményeket. 2013-ban 60, 2014-ben 88, 2015-ben 101, 2016 első félévében 60 színházi nevelési előadást tartottunk, összesen több mint 14000 diáknak.

 

nyitott palya

 

Mi a Nyitott Pálya?

Egy lehetőség, amelyen keresztül az előadásaink iránt érdeklődő diákközösségek és vezetőik támogatott formában vehetnek részt az aktuális időszak meghirdetett előadásain. Előadásaink piaci ára 50-100 ezer forint között mozog.

Az elnyerhető támogatás mértéke: 50-90%

 

A pályázók között előnyben részesítjük, ha valaki magasabb önrészt tud vállalni, vagy számunkra világosan kifejti, hogy miért érdemes egy alacsonyabb önrész mellett az ő csoportját választanunk.


Kérjük, hogy anyagi helyzetüknek megfelelő mértékű támogatást igényeljen annak érdekében, hogy azok, akik esetleg kevesebb forrással rendelkeznek, szintén részt vehessenek programjainkon.

 

Lehetőséget kínálunk azoknak a csoportoknak is, akik csak teljes térítésmentesség esetén tudnának velünk tartani - ők egy partnerségi űrlapot tölthetnek ki eljövendő pályázatokban történő együttműködéshez.

 

Valamint kíváncsiak vagyunk, hogy melyek azok a témák, amiket a diákok, illetve a pedagógusok a színházi nevelés eszközeivel feldolgozandónak tartanak, és szívesen fogadnának egy programot az adott témára építve. Az űrlap megfelelő pontján várjuk az Ön gondolatait is!

 

A Nyitott Pályán kínált előadások:

- Gubancok - komplex színházi nevelési előadás a családról 13-17 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva
- Magam vagyok - komplex színházi nevelési előadás a szerelem kapcsán az önazonosságról 15-18 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva
- Kötéltánc - komplex színházi nevelési előadás a hatalomról 15-18 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva
- Stréber - színházi nevelési előadás a kirekesztésről 12-17 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva
- Social S.O.S - drámaóra-sorozat az idegenségről és a kulturális másságról 14-18 évesek számára

 

Az előadásokról bővebben itt olvashat.

 

További részletek, jelentkezés itt.

 

Jelentkezési határidő:
2016. szeptember 6, kedd, 18.00 óra

süti beállítások módosítása