Jubilál a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó - Izraelből is érkezik fellépő

Szeptember 27. - október 3-ig, immár 10. alkalommal várják a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira.

A rendezvénynek a Pécsi Nemzeti Színház és a Kodály Központ ad otthont, továbbá ingyenes előadásokra a Cella Septichorába és szabadtéri táncházakba a Színház térre várják a közönséget.

 

A tavalyi kezdeményezés sikerének köszönhetően idén a nyitó és a záró előadás is a Kodály Központban kerül megrendezésre.

 

Szeptember 27-én a Győri Balett két vadonatúj koreográfiával, a Magyar Nemzeti Balett pedig a világhírű Jiri Kylián legendás Hat táncával lép fel egy este,

október 3-án először mutatkozik be Magyarországon az izraeli Kamea Dance Company a Carmina Burana-val. Tamir Ginz együttesvezető koreográfiája Carl Orff klasszikusát az érzékiség, a szerelem és az erotika rituáléjaként jeleníti meg a táncszínpadon. A legendás dalok friss, mai értelmezésben kelnek életre a tánc nyelvén, s ünneplik a fiatalságot, a vágyat és a fizikalitás szépségét egy rendkívül látványos, izgalmas és temperamentumos produkcióban.

 

tanctalalkozo2016plakat web

 

Alig néhány nappal a budapesti premier után, szeptember 28-án a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínpadára érkezik a Frenák Pál Társulat: LUTTE c. produkciója. Az est második részében a Közép-Európa Táncszínház tér vissza Pécsre, a Horda című előadással. Szeptember 29-én fiatal táncegyüttesek mutatkoznak be egy este: jön a GG Tánc Eger, a PR-Evolution és egy újabb korhatáros egyfelvonásossal a Radioballet. Szeptember 30-án a lesz a Pécsi Balett: Száll a kakukk fészkére c. előadásának kőszínházi bemutatója a PNSZ Nagyszínpadán.

 

Ugyanitt október elsején a Duda Éva Társulat, a Szegedi Kortárs Balett és a Bozsik Yvette Társulat művészei lépnek fel új egyfelvonásaikkal. Vasárnap este a Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Napszédítő / Páva-variációk című nagyszabású tánckölteményét tekinthetik meg a néptáncrajongók a nagyszínházban, akiket csütörtöktől vasárnapig minden nap 17.00 órától szabadtéri táncházba is várnak a szervezők: a Rila, a Pyrgos, a Mecsek és a Misina gondoskodnak a felhőtlen hangulatról.

 

A Cella Septichorában szeptember 29-én a Flamenco Sopianae szenvedélyes spanyol atmoszférával, 30-án Lázár Eszter a Testbeszéd Projekt 7. részével várja az érdeklődőket.

 

kameadancecompany carminaburana

 

A tánctalálkozó szakmai programjai a Magyar Táncművészek Szövetségének támogatásával kerülnek megrendezésre. Lesz táncművészeti fórum, mesterkurzus, Uhrik Dóra idén Tihanyi Ákossal beszélget élő tánctörténet óráján.

 

Szeptember 27-október 3-ig - új kezdeményezésként - a Kodály Központban Ficzek Ferenc Hátrahagyott kijáratok című kiállítását tekinthetik meg a látogatók. A táncos tematikájú kiállítás a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó és a Zeneszüret Fesztivál együttműködésében kerül megrendezésre, melyet Alföldi Róbert színművész nyit majd meg videó üzenetben.

 

A X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó létrehozását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

Részletes program: www.tanctalalkozo.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása