Operakomplexumot avat fel Dubai-ban Placido Domingo

Szeptemberben, néhány hét múlva nyílik meg Dubai grandiózus operakomplexuma, amelynek színpadát a nemrég Budapesten is koncertező Plácido Domingo avatja fel.

 

Az új épület egy tradicionális halászhajó formáját ölti majd, ezzel is szimbolizálva Dubai és a tenger kapcsolatát, valamit a közösség halászati hagyományait - írja az arttour.ru portál.

 

opera dubai

 

Az operaprodukciók, klasszikus hangversenyek, balett-előadások és jazzestek mellett tartanak majd rock- és popzenei koncerteket, de filmvetítéseket és prózai színházi előadásokat is - számolt be tartalmi partnerünk, a Fidelio.

 

A Dubai Operaház első évadában összesen negyvenkilenc előadást kerül majd színpadra, köztükA sevillai borbély Rossinitől és Bizet Gyöngyhalászok című operája. Utóbbi alkotásban a dubaiak saját tradícióikat is felfedezni vélik a gyöngyhalászat mesterségén keresztül. Műsorra kerül továbbá a Giselle és a Coppélia balett-előadás a novoszibirszki teátrum vendégszereplésével, de a tervek között szerepel José Carreras és a Lausanne-i Maurice Béjart balettegyüttes fellépése, valamint egy jégtáncprodukció is.

 

süti beállítások módosítása