Visszatér a Tévedések vígjátéka a Szegedi Szabadtéri Játékokra

A tavaly szakmai és közönségsikert arató Shakespeare-darabbal, a Tévedések vígjátékával zárul szombaton az alapításának 85. évfordulóját ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évada.

 

Fábián Barbara, a rendezvény sajtóreferense emlékeztetett arra, hogy tavaly tizenhárom év után mutattak be újra Shakespeare-művet a fesztivál nagyszínpadán, a Dóm téren. Az előadást  Kerényi Miklós Gábor állította színpadra.

 

tevedesek 1


A Budapesti Operettszínház művészeti vezetője úgy fogalmazott: Shakespeare nagyszerűsége többek között abban rejlik, hogy a közösségi, politikai és a személyes konfliktusokat kiválóan tudja ütköztetni egy történeten belül. A cselekmény Efezusban játszódik. A valószerűtlen eseményekben dúskáló darab a szereplők őrült reakcióit mutatja be, a személyiség megkettőződésének, elvesztésének félelmetes pillanatait. Nevetséges és egyben tragikomikus helyzetek jellemzik a Tévedések vígjátékát, vágyakban, felfedezésekben és meglepetésekben gazdagon.


A produkció szerepeire olyan népszerű színészeket sikerült megnyerni, mint Szinetár Dóra, Telekes Péter, Klem Viktor, Pálmai Anna, Molnár Piroska és Márton András.


A Horgas Péter által tervezett díszlet középpontjában egy atommodellt megidéző hatalmas építmény áll, amely alapja helyet ad egy mai közel-keleti város bazárjának is. Az egzotikus környezet megidézését segítik a Füzér Anni megálmodta jelmezek, de feltűnik a színpadon tevecsikó, szamár és egy tuk-tuk is.

 

Az előadás mozgástervező-koreográfusa Duda Éva, aki saját társulatának táncosai mellett a Közép-Európa Táncszínház művészeit, az Operett Akadémia és a PBS növendékeit is irányította.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

 

 

 

süti beállítások módosítása