Esterházy Péterre emlékeznek Miskolcon és Kecskeméten

Néma olvasással tisztelegnek a nemrég elhunyt Kossuth-díjas író, Esterházy Péter emléke előtt a Miskolci Nemzeti Színház művészei. A kecskeméti Katona József Színház is csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

Augusztus 27-én, szombaton minden érdeklődőt várnak a miskolci Szinva-teraszon, aki szeretné leróni tiszteletét a mai magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja előtt. Az esemény szervezői arra kérik a miskolciakat, hogy üljenek le szombaton a Szinva-teraszon a Miskolci lányok szobor körül, és együtt olvassák némán magukkal hozott Esterházy kötetüket. Harsányi Attila színművész, az esemény ötletgazdája elárulta, nemrég egy konferencián hangzott el az a mondat: "már mindent elmondtunk Esterházyról, most az a dolgunk, hogy olvassuk".

 

Esterhazy Peter

 

„Azt gondolom, ez tökéletes mottója lehet a most készülő emlékprogramnak. Hiszen sokkal többen tudnak Esterházyról, mint amennyien valóban olvassák. Most arra kérünk mindenkit, hogy vegyenek le egy Esterházy könyvet a polcukról vagy kölcsönözzenek ki egyet a könyvtárból, és gyűljünk össze szombat délután közösen olvasni ezeket a sorokat” – tette hozzá a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Az emlékezést augusztus 27-én, szombaton tartják 15 órától a Szinva-teraszon, eső esetén a Villanyrendőri buszmegálló fedett részében kerül sor az eseményre.

 

A kecskeméti Katona József Színház társulata csatlakozott a Miskolci Nemzeti Színház felhívásához, és augusztus 27-én 15 órától néma olvasással tisztelegnek Esterházy Péter emléke előtt a Katona József téren, a teátrum főbejáratánál. Szeretettel várnak minden érdeklődőt! 

süti beállítások módosítása