Új vezetéssel kezdi meg a Bizalom Évadát a Bartók Kamaraszínház

2016 augusztus 22-én Őze Áron igazgató megnyitotta a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának 2016/2017-es évadát.

 

„A színház vezetése idén is – folytatva az elődök által megkezdett utat – igen nagy figyelmet fordított olyan program összeállítására, mely minden korosztály igényét kielégíti – óvódástól a szépkorúig –, tehát egyaránt érdekfeszítő, izgalmas, elgondolkodtató. Színházunk életében kitüntetett figyelmet élvez a Bizalom Évada, melynek alappillére a kölcsönös bizalom. Ezt adni és kapni az emberi élet lételeme. A bizalom, amit a színház ad, a nézők szórakoztatását szolgálja, amit pedig közönségtől kap, az évről évre színvonalas, sokszínű előadások létrehozását segíti elő. Hiszem, hogy nézőink az eddigi évek alapján, az elkövetkezőkben is megtisztelik színházunkat bizalmukkal. Találkozzunk a Bizalom Évadában! Kortól nemtől függetlenül várunk mindenkit előadásainkon. Kívánom, érezzék nagyon jól magukat” - mondta Őze Áron az évadnyitón.


Az igazgató beszélt az évadtervről, a háttérváltozásokról és a személyi állomány bővüléséről. Köszöntötte a társulat új tagjait: Dubai Péter művészeti titkárt, Müller Zsófia asszisztenst, súgót és Nemes Orsolya pr-menedzsert. Az új évadhoz a társulat minden tagjának sok sikert, a közönség bizalmát és szeretetét kívánta. Az évadnyitót követően megtartották az Enyém, tied zenés mesejáték olvasópróbáját, melynek premierje szeptember 23-án lesz.

 

IMG 6482

Fotó: Dunaújváros Online/Sándor Judit

 

Az előző évadból a Chicago, a Hepp!!!, a Kövek a zsebben, és a Litera-túra című előadások maradnak repertoáron.


A gyermekbérlet (óvodások, alsó tagozatosok számára) tartalmazza az Enyém, tied c. zenés mesejátékot, a Világgá mentem c. verses játékot, és a Pajzsika, Pimpó és az ezerjó lovagrend c. mesejátékot. Az ifjúsági bérletben (felső tagozatosok számára) megtalálható Lackfi János: Az öeg pokróc című tanmeséje és a Valahol Európában c. musical.


Az Örkény kortárs bérletben helyet kap Galambos Attila Igazságtalanság c. történelmi drámája, Raymond Queneau Stílusgyakorlatok c. variációburleszkje, Győrei Zsolt-Schlachtovszky Csaba A kuplékirály c. darabja, valamint a Petőfi Útirajzok c. írása alapján készült előadás.


Az évad további bemutatói: Carmen (táncjáték) Vári Bertalan koreografálásában, A kaméliás hölgy (romantikus játék) Király Attila rendezésében, Rák Jóska, dán királyfi (tragikomédia) Sipos Imre rendezésében, I love you…de jó vagy, légy más! (jókedvű musical revü) Szente Vajk rendezésében.

 

A jazz bérlet az igényes, zenés szórakozásra vágyó közönségnek kíván kedvezni, a színház nem titkolt célja, hogy a minőségi zenén keresztül újabb közönségrétegeket is megszólítson és közel hozza a színházhoz. 

 

Bartók Kamaraszínház

 

süti beállítások módosítása