A kör négyszögesítésére készülnek a Zenthe Ferenc Színházban

Megkezdődtek a Katajev-darab próbái a Zenthe Ferenc Színházban. Bár A kör négyszögesítése című előadás premierje csak ez év végén, november 28-án lesz, az alkotók idejekorán el kellett kezdjék a közös munkát... 

 

Az alkotók ugyanis fiatal koruk ellenére rendkívül elfoglaltak. Mivel többen is a Színművészeti Egyetem hallgatói, illetve színházi és filmes produkciók részesei, nem lesz könnyű a próbák összehangolása.

 

kor negyszog


A Zenthe Ferenc Színház vezetése egy fiatal, dinamikus stábra bízta a 2016/2017-es évad második bemutatóját, a rendező a Színművészeti Egyetem másodéves hallgatója, Tarnóczi Jakab lesz, aki két éve - még gimnazistaként! - már bemutatkozhatott a közönség előtt Antigoné című drámával.


A szerepeket Borbiró András (Abram), a szintén egyetemi hallgató Krausz Gergő (Vászja), Mikecz Estilla (Ludmilla), K. Müller Zsófia (Tonya), valamint Baksa Imre (Jemeljan) alakítja, a dramaturg a szintén egyetemista Nagy Mihály, a díszlet és jelmeztervező Dabóczi Noémi lesz, a stáb munkáját Pünkösdi Mónika és Falati Hedvig segíti.


A Zenthe Ferenc Színház alakulása óta elkötelezett a helyi tehetségek felkutatásában, segítésében, a fiatalok vissza- és Salgótarjánba csábításában. E produkció különlegessége, hogy mindkét salgótarjáni városi ösztöndíjas, Mikecz Estilla és Tarnóczi Jakab is megmutathatja magát a nagyközönségnek.

 

Zenthe Ferenc Színház

 

süti beállítások módosítása