A Mariinszkij Színház zenekarával lép fel Baráti Kristóf Londonban

A Valerij Gergijev vezette szentpétervári Mariinszkij Színház zenekarával lép fel Baráti Kristóf két hangverseny erejéig szeptember végén a londoni Cadogan Hallban.

    Barati Kristof

 

Az együttes és világhírű karmestere szeptember 26. és 28. között három este ad koncertet Szergej Szergejevics Prokofjev születésének 125. évfordulója alkalmából - olvasható a koncertterem honlapján. A hangversenyeken az orosz zeneszerző mind a hét, munkásságának 36 évét felölelő szimfóniája felcsendül, így talán leghíresebb műve, a fiatalkori Klasszikus szimfónia, valamint a halála előtt írt hetedik cisz-moll szimfónia is.
    

"Baráti Kristóf magyar hegedűművész az első két koncerten csatlakozik a zenekarhoz Prokofjev első (d-dúr) és második (g-moll), hagyományos orosz népzenére emlékeztető hegedűversenyének előadásához" - olvasható a Cadogan Hall internetes oldalán.
    

A harmadik koncerten a Londonban első alkalommal bemutatkozó fiatal orosz csellista, Alexander Ramm lesz a Mariinszkij Színház zenekarának vendége Prokofjev Sinfonia Concertante című művének erejéig. A zenész tavaly a 15. nemzetközi Csajkovszkij-versenyen ezüstérmet nyert. 
   

Prokofjev az 1917-es októberi forradalmat követően menekült el Oroszországból, és közel 20 évet töltött az Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban, mielőtt visszatért volna hazájába 1936-ban. Már 10 éves kora előtt komponált, kísérletet tett egy szimfonikus mű és egy opera megírására is. 1953-ban halt meg Moszkvában.

süti beállítások módosítása