Az őrült naplója - Budapesten debütál Keresztes Tamás monodrámája

A hatalmas sikerű nyári szegedi premiert követően szeptember 24-én mutatja be az Orlai Produkciós Iroda, Gogol Az őrült naplója című drámáját Keresztes Tamás főszereplésével, Bodó Viktor rendezésében a Jurányi Inkubátorházban.

Gogol Egy őrült naplója című „pétervári elbeszélés” főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás játssza. 

 

A darab rendezője Bodó Viktor, aki nem először dolgozik Keresztessel. A színészre korábban már épült a Katona József Színházbeli híres Ledarálnakeltűntem is, amely érdekes párhuzamként szintén egy kiszolgáltatott kisember kényszerű ámokfutását mutatta be.

 

Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készült. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője”, a környezetet és atmoszférát megteremtő loop, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje.

 

OPI Egy orult naploja Foto Takacs Attila

 

További előadások: 2016. szeptember 26, 27,28. és október 4, 5. 26.,27

Axentyij Ivanovics Popriscsin – Keresztes Tamás

Dramaturg - Róbert Júlia

Asszisztens - Szakács Zsuzsi

Rendező - Bodó Viktor

Díszlet - Keresztes Tamás

Grafika - Nagy Gergő

Zenei munkatárs -  Kákonyi Árpád

Szakértő - dr. Zalka Zsolt

Producer - Orlai Tibor

Az előadás a Katona József Színház, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda, Maszk Egyesület

 ( Szeged) együttműködésében jött létre.

 

A 2016-os színházi évadban ünnepli az Orlai Produkciós Iroda 10. jubileumi évadát. Az első  önállóan  létrehozott előadás a nagy szériát  megélt Hat hét, hat tánc volt, amelyben Vári Éva és Kulka János csodálatos alakítását élvezhették a nézők.  Azóta is számtalan színdarabot, drámát, vígjátékot, filmes adaptációt és regényt mutattak be az ország különböző helyszínein, Budapesten fő játszóhely a Belvárosi Színház, illetve a monodrámáknak a Jurányi Inkubátorház. Olyan színészek vállaltak szerepet az előadásokban, mint Margittai Ági, Udvaros Dorottya, Hernádi Judit, Lázár Kati, Molnár Piroska, Garas Dezső, Benedek Miklós, Kern András, Lukáts Andor, László Zsolt, illetve a fiatalabb korosztályból Kovács Patrícia, Radnay Csilla, Tenki Réka, Szabó Kimmel Tamás, Nagy Dániel Viktor és Keresztes Tamás, a teljesség igénye nélkül.

 

süti beállítások módosítása