Lili bárónő: már próbálják az operettet Egerben

Október 28-án mutatják be az egri Gárdonyi Géza Színházban a Lili bárónőt. Huszka operettjét a kilencvenes évek elején már műsorra tűzte a teátrum, és mivel idén 30 éve, hogy állandó társulata van Egernek, újra előveszik.

 

"Huszka Jenő a magyar operett megteremtője, a darab szerepei jól kioszthatóak, nagyszerű kollégákkal és zenekarral, remek karmesterrel visszük színre" – fogalmazott az olvasópróbán Dávid Zsuzsa, rendező.

 

A próbakezdésre meghívták a darab egykori szereplőjét, az idén 90 éves Olgyai Magdát is, aki örömmel idézte fel élményeit: " a színház gyógyír volt mindenre. Ha felment a függöny, minden bajomat elfeledtem..." - mesélte.

 

lilbarono160901 169w 700x261

 

Az előadásban a fiatal Illésházi gróf adósságát megörökölve épp távozni készül kastélyából, mikor az új tulajdonos váratlanul megérkezik lányával Lili bárónővel, akik összetévesztik őt a komornyikkal. A gróf nem tisztázza a félreértést, mert első pillantásra szerelemre lobban a lány iránt. A helyzetet tovább bonyolítja hogy megjelenik Illésházi régi szerelme Klarisse a színésznő is, hogy visszahódítsa a grófot. Szerencsére Lili bárónőnek is van egy vőlegény jelöltje Frédi, aki a most megismert színésznő iránt kibontakozó forró szerelmével és esetlen bájával akaratlanul is megoldja, hogy a szerelmesek többszöri szakítás és bonyodalom után egymásra találjanak.

 

Az előadás bemutatóját október 28-án tartják, melynek főbb szerepeit Füredi Nikolett, Nagy Szilvia, Balogh András, Rácz János, Nagy Lóránt, Török Tamás és Nagy Barbara játsszák.

 

Forrás: Gárdonyi Géza Színház, tveger.hu

süti beállítások módosítása