Barbra Streisand a leghíresebb Broadway-darabokból énekel új lemezén

Különleges albumot jelentetett meg Barbra Streisand augusztus végén. Az „ENCORE: Movie Partners Sing Broadway” korongon 10 duett hallható, méghozzá a leghíresebb Broadway darabokból.

 barbra szinhaz.hu

 

Barbra Streisand ráadásul nem akármilyen partnerekkel énekel együtt: mások mellett Alec Baldwin, Antonio Banderas, Anne Hathaway, Hugh Jackman, Melissa McCarthy és Jamie Foxx mondott boldogan igent a közös szereplésre.

 

Barbra Streisand - 1962-es debütálása óta - a Broadway egyik legnagyobb csillaga, és ezzel az albummal most visszatér saját gyökereihez. Már az első nagylemeze is („The Barbra Streisand album” 1963) - amely egyébként két Grammy-díjat is hozott az énekesnőnek - több Broadway klasszikust rejtett; de később a „The Broadway Album” (1985) és a „Back to Broadway” (1993) is ugyanezt a vonalat követte – nem mellékesen mindkét hanghordozó többszörös platina lett.

 

A művésznő pályafutása során összesen 52 arany-, 31 platina- és 13 többszörös platinalemezzel büszkélkedhet. Ő az egyetlen női előadó, aki felkerült a minden idők legtöbb albumot eladott művészei Top 10-es listájára. Legutóbbi hanghordozójával („Partners”) 33-ra nőtt azon lemezeinek száma, amelyek beléptek az amerikai slágerlistán az első tízbe.

 

Egyúttal Barbra Streisand a Billboard történetében az egyetlen énekesnő, aki tíz albumával is listavezető tudott lenni. A színésznőként, producerként, dalszerzőként és rendezőként egyaránt sikeres sztár 2 Oscar-, 5 Emmy-, 10 Golden Globe- és 8 Grammy-díjat vihetett haza, illetve egy különleges Tony-díjat is átvehetett 1970-ben.

 

artwork legacy banner

 

Az ENCORE: Movie Partners Sing Broadway dallistája:


1. At the Ballet – Anne Hathaway, Daisy Ridley
2. Loving You – Patrick Wilson
3. Who Can I Turn To (When Nobody Needs Me) – Anthony Newley
4. The Best Thing That Ever Has Happened – Alec Baldwin
5. Any Momen Now – Hugh Jackman
6. Anything You Can Do – Melissa McCarthy
7. Pure Imagination – Seth MacFarlane
8. Take Me to the World – Antonio Banderas
9. I’ll Be Seeing You/I’ve Grown Accustomed to Her Face – Chris Pine
10. Climb Ev’ry Mountain – Jamie Foxx

 

süti beállítások módosítása