Beatles-darabbal kezdődött az évad Győrött

Még több színház mottóval szeptember negyedikén a Beatles.hu című darabbal elkezdődött az idei évad a Győri Nemzeti Színházban, ahol hat nagyszínpadi, két kamaraszínházi és négy sulibérletes bemutató lesz.

 

A szerdán tartott évadnyitó társulati ülést követően Forgács Péter igazgató az MTI-nek felidézte: ebben a hónapban mutatják be Osztrovszkij Farkasok és bárányok című vígjátékát Morcsányi Géza fordításában, Valló Péter rendezésében. Novemberben Tracy Letts Augusztus Oklahomában című drámáját mutatják be Bagó Bertalan rendezésében.


Decemberben tartják a Doktor Zsivágó című musical európai bemutatóját, amelyet Forgács Péter rendez. Paszternak Zsivago doktor című regényén alapuló musical dalszövegét Michael Korrie és Amy Power szerezték. A darabot Sydneyben mutatták be, majd a Brodwayn is játszották.

 

gyori nemzeti szinhaz


Az évad negyedik nagyszínpadi bemutatója a Traviata című opera lesz Szűcs Gábor rendezésében. Egressy Zoltán kortárs tragikomédiáját, az Édes életeket márciusban mutatják be Forgács Péter rendezésében. Az évad utolsó nagyszínházi premierje Ábrahám Pál, Fritz Löhner-Beda és Alfred Grünwald Bál a Savoyban című operettje lesz.


A kamaraszínházban októbertől Woody Allen Semmi pánik című bohózatát állítják színpadra Simon Kornél rendezésében és Galla Miklós fordításával, februártól pedig Schwajda György A csoda című tragikomédiáját játsszák.


A sulibérlet keretében decemberben Békés Pál és Várkonyi Mátyás Félőlény című zenés mesejátékát láthatják a legkisebbek. Kszel Attila rendezésében januártól láthatják Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című színművét. Az évad utolsó sulibérletes darabját Kszel Attila írta Arany címmel, mely Arany János életéről és műveinek felhasználásáról szól. Műsoron maradnak mindezek mellett A muzsika hangja, a Mágnás Miska, a Csoportterápia, a Primadonnák és a Beatles.hu című darabok. 

 

Posztumusz Örökös tag lett a tavaly szívműtét közben meghalt Pingiczer Csaba színművész és az augusztus 26-án elhunyt Bedi Eszter rendezőasszisztens, súgó. A társulati ülésen jelentette be Forgács Péter, hogy a színház zenei igazgatója, Vagyon István nyugdíjba vonul, helyét Silló István karmester veszi át.

 

MTI

 

 

 

süti beállítások módosítása