Oslóban vendégszerepel a Dollár Papa Gyermekei társulat

A Nemzetközi Ibsen Fesztiválon lép fel Oslóban a Dollár Papa Gyermekei; a társulat a tavaly a Trafó Kortárs Művészetek Házában bemutatott Gyermek című előadását játssza az Oslói Nemzeti Színházban szeptemberben.

 

Az Oslóban kétévente megvalósuló fesztivál Norvégia legnagyobb színházi eseménye. A társulat előadásai a Trafóban továbbra is műsoron maradnak, Család-trilógiájuk mellett az idén új bemutatójukat is láthatja a közönség novemberben, Csehov címmel.


A társulat Gyermek (Henrik Ibsen: Nóra) című előadását szeptember 14-én és 15-én láthatja a közönség az Oslói Nemzeti Színházban. A rendező Ördög Tamás, Nóra szerepében Kiss-Végh Emőke látható, emellett Láng Annamária és Terhes Sándor is játszik a darabban.

 

gyermek dollar papa


A Dollár Papa Gyermekei Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás alkotópáros színházi műhelye. A művészek tanulmányaikat a Kaposvári Egyetem színész szakán végezték. 2009 óta különleges helyszíneken, az adott tér sajátosságaira koncentrálva hoznak létre olyan színházi eseményeket, amelyek nem a megszokásból, a színészi rutinból, hanem az adott pillanat valóságából építkeznek, merítenek ihletet. Az általuk kifejlesztett egyedi munkamódszerrel nagy klasszikusokat ültetnek át mai nyelvre, alakítanak maivá - írják az alkotókról.


A társulat 2016-2017-es évada Finnországban kezdődik. A Poriban megrendezendő színházi fesztivál felkérésére mutatják be az itthon a Placcc Fesztiválon megvalósult One in One című munkájuk helyi kiadását. A 2x6 órás maratoni előadás két hét alatt jön létre a helyszínen, és a párkapcsolat, a kivándorlás, az integráció kérdéseit járja körül. Az előadás Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás lakásában lesz látható szeptember 10-én és 11-én. Az alkotók innen utaznak Norvégiába, az Ibsen Fesztivál meghívásának eleget téve.

 

gyermek dollar papa2


Ezt követően, több mint egy éves szünet után, az előadás a Család-trilógia korábbi két részével - Szerelem (Henrik Ibsen: Kis Eyolf) és Otthon (August Strindberg: A pelikán) - együtt újra látható lesz egész évadban a Trafó Stúdiójában. Az Otthon című produkció októberben Temesváron, az Eurothalia Fesztiválon vendégszerepel.


A Csehov premierjét a Trafó nagytermében tartják november 10-11-én. A korábban már a társulattal dolgozó színészek, többek között Sárosdi Lilla és Terhes Sándor mellett új alkotók is részt vesznek a munkában. Kari Györgyi, Mészáros Piroska és Georgita Máté Dezső is szerepel a Csehov drámáiból összeállított előadásban.


A Je Suis Belle showroomjában újra látható lesz a Bovary Emma című produkció, Kiss-Végh Emőke monodrámája. Műsoron lesz a Trafóban tavaly bemutatott Tágra zárt szemek próbája Rába Roland főszereplésével, és továbbra is házhoz rendelhető a már csaknem kétszázszor játszott Ibsent a nappalimba! (Hedda Gabler) című előadás is.

 

MTI, Trafó

 

süti beállítások módosítása