Tagirovsky rendezésével indul az évad a Tamási Áron Színházban

A társulat az új évadban öt bemutatót tervez, és hamarosan új honlappal indít.

 

A Gyulai Várszínház, a Háromszék Táncegyüttes és a Tamási Áron Színház közös produkciójának, a Sardar Tagirovsky által rendezett Zongota sepsiszentgyörgyi bemutatójára szeptember 14-én este 19 órai kezdettel kerül sor a színház Nagytermében. Az előadás, ami Tamási Áron Zöld ág című regényének a továbbgondolása, egyfajta emlékállítás és tisztelgés a színház névadója halálának 50. évfordulója alkalmából.

 

A második előadást Kövesdy István rendezi Igor Bauersima kortárs svájci drámaíró norway.today című szövegéből, amely két fiatal elvágyódását és menekülési kísérletét meséli el. A szilveszteri produkciót, Ray Cooney brit drámaíró Pénz az égből című bohózatát Zakariás Zalán állítja színpadra; a darab a pénz hatalmát abszurd, humorral teli helyzetekkel és tévedésre hajlamos szereplőkkel ragadja meg.

 

Zongota foto Kiss Zoltan 2

Zongota (fotó: Kiss Zoltán)

 

Porogi Dorka Bertolt Brecht A városok dzsungelében című rendezésével azokat a kérdéseket kívánja feltenni, hogy: mire születünk? Hogyan kell élni? Mit tehetünk egyáltalán a világ ellenében? Például egy olyan világ ellenében, ahol nap mint nap hajókon összezsúfolódott tömegek fulladnak a tengerbe. Az évad legutolsó előadását Alexandru Dabija rendezi, Harold Pinter Ünnep című darabja alapján. A szöveg hétköznapi beszélgetésekkel indít, amiből később rejtett szerelmi viszonyok és gyűlölködés lehetősége bomlik ki.

 

Az új bemutatók mellett továbbra is műsoron maradnak az elmúlt évadok legsikeresebb előadásai: a Vízkereszt, vagy amire vágytok és a Liliom Bocsárdi László, az Úrhatnám polgár Sardar Tagirovsky és a Jegesmedvék Zakariás Zalán rendezésében. Mindemellett felújításra kerülnek olyan meghatározó előadások, mint A csoda és A fösvény Bocsárdi László, Az ezredik éjszaka Zakariás Zalán és a Kaisers TV, Ungarn Porogi Dorka rendezésében.

 

Az új évad produkcióira szeptember 5-től, hétfőtől válthatnak bérleteket a Városi Kulturális Szervezőirodában vagy a www.biletmaster.ro weboldalon. A tavaly vásárolt bérletek, a Mecénás bérlet kivételével, az idei évadban is érvényesek. A Tamási Áron Színház bérleteinek és jegyeinek ára a tavalyi évhez képest nem változott. További információkért hívják a 0267-312-104 és 0728-083-336-os telefonszámot.

 

Tamási Áron Színház

 

 

süti beállítások módosítása