"Ez egy közösségi hely" - Puskás Tamás a Centrál Színházról

Megújult színházépülettel, valamint az Alföldi Róbert és Tompos Kátya főszereplésével látható My Fair Lady bemutatójával indítja az évet a Centrál Színház – mondta el az InfoRádiónak Puskás Tamás igazgató.

 

Az Inforádió cikkéből:

 

A direktor elárulta, a tervek szerint szeptember 26-án adják át a Centrál Színház megújult épületét. Olyan volumenű felújításról van szó, ami már komoly tenderköteles átépítést jelent. "Istenkísértés, milyen rövid idő alatt műveljük ezt" - fogalmazott. Az akkori Vidám Színpadot 1968-ban építették át utoljára, most korszerű és a színház sikeréhez, intézményéhez méltó külsőt kapnak úgy a kis színpad, mint a nagy színpad előterei. Kicsit több tere lesz a nézőknek is az előadás előtt, hogy ne olyan szűkösen kelljen várakozniuk.


„Bánatunk volt kezdettől, hogy amikor belép az ember a színházba, egy nagyon alacsony födémű térbe érkezik, mintha egy lakótelepi lakásba lépne be. Márpedig fontos, hogy egy ilyen intézmény már az érkezés pillanatában érzékeltesse a belépővel: ez egy közösségi hely. Ez most lehetséges lesz. Ahogy belépnek majd a látogatóink, 12 méteres belmagasság fogadja őket. Eddig az egész előtér legnagyobb részét egy hatalmas lépcső foglalta el. Ennek helyén mostantól egy recepciós pult és egy háromoldalú büfé áll majd” - mondta el Puskás Tamás.

 

Puskas Tamas


Az évadot a My fair Ladyvel indítják, amelyet a Szegedi Szabadtéri Színpadon mutattak be. „Fontos kritérium, aminek mindig megfelelünk, hogy meggyőződésünk szerint minden választott darab főszerepét az a 2-3-4 vagy több ember kell, hogy játssza, akik Magyarországon a legjobban tudják azt eljátszani. Így volt ez a tavalyi évad bemutatóin is. A Nem félünk a farkastól esetében meggyőződésünk, hogy a Rudolf Péter-Básti Juli párosnál erre alkalmasabb ma nincsen az országban, de az Egy nyári év mosolyában Törőcsik Mari, a Velencei kalmárban Haumann Péter főszereplése határozta meg, hogy ezt a darabot végül műsorra tűzzük. A My Fair Lady esetében mindaddig váratott magára az előadás kitűzése, amíg nem tudtam megszerezni egyszerre Alföldi Róbertet és Tompos Kátyát. Meggyőződésem, hogy Higgins professzor szerepére ma Robi a legalkalmasabb, és Eliza Doolittle-t ihletettebben, édesebben és bájosabban, mint Tompos Kátya, senki nem játssza, arról az egyedülálló énektudásról, ami az ő sajátja, már nem is beszélve. A budapesti online jegyforgalmazás egy rövid időre össze is omlott, akkora volt az érdeklődés a darab iránt” - árulta el Puskás Tamás.


Ami pedig a 2016/17-es évadra vonatkozó további elképzeléseiket illeti, a Centrál Színház igazgatója elmondta: a terveiket a repertoárjuk ereje határozza meg. „Annyira sok és sikeres előadásunk van műsoron, hogy alig tudjuk őket kijátszani. Úgyhogy még egy bemutatónk lesz december 22-én, egy remek francia szerző darabja az Igazság címmel. Ennek főszereplői Stohl András, Balsai Mónika, Kovács Patrícia és Schmidt Zoltán” - ismertette a színidirektor.

 

A teljes beszélgetés itt meghallgatható.

 

 

süti beállítások módosítása