A Vad Fruttik frontemberéről készít ősbemutatót a Pannon Várszínház

Hét premierrel, köztük egy ősbemutatóval készül a jövő évadra a veszprémi Pannon Várszínház- mondta el a városban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján a színház igazgatója.

 

Vándorfi László elmondta, hogy a jövő évad kínálatában nagyrészt zenés darabok szerepelnek, de a zenés szórakoztatáson kívül nagy hangsúlyt kapnak a gyermekeknek és fiataloknak szóló előadások is.

 

pannon


Kortárs ősbemutatóra készül a társulat a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről megjelent azonos című könyv színpadra állításával. A Veszprémben élő és alkotó Géczi János könyve alapján létrehozott és a Vad Fruttik zenekar dalai által kísért Bunkerrajzoló című zenés játékot a tánc és a képzőművészet eszközei is színesítik - hangsúlyozta Vándorfi László.


Az igazgató elmondta, hogy a Mária Evangéliuma című rockoperával nyitják az évadot, a Bunkerrajzoló című zenés játékot pedig Rejtő Jenő, Színház az egész.című kabaréja követi majd.


A szabin nők elrablása című vígjáték után A Pál utcai fiúk című musical kerül közönség elé, amelynek érdekessége, hogy nem gyermekekre, hanem fiatal emberekre íródott és Veszprémben lesz az első vidéki bemutató - mondta.


Vándorfi László arról is beszélt, hogy az 1956-os forradalom ünnepére a Tizenkettő és.című előadással készül a színház, amelyet a Keksz együttes zenéje kísér valamint lesz egy vándorkiállítás, melyet Stefanovits Péter szerkesztett képzőművészeti alkotásokból.

 

A gyermekeknek szól a Fehérlófia című zenés mesejáték és az Emil és a detektívek című előadás valamint a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Play című vendégjátéka.


Az igazgató szólt arról is, hogy jövő héten csütörtökön mutatják be a Veszprémi Táncműhely előadását, Krámer György, Faun Nimfa, Danaida című táncjátékát.


A 16. évadba lépett Pannon Várszínház ebben a naptári évben mutatja be a századik előadását - fűzte hozzá az igazgató.

süti beállítások módosítása