Színházak Éjszakája - Már délutántól vár a Kolibri!

A színházi nyílt napon a Kolibri Színház 14 órától késő estig várja az érdeklődőket két helyszínen zajló programjaira.

Már délután elkezdődő családi- és gyerekprogramokkal, interaktív vetélkedővel, akadálymentesített kulisszajárással és nyílt próbával készül a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház szombaton az 5. Színházak Éjszakájára, ahol A medve, akit Vasárnapnak hívtak című előadást is láthatja a közönség.

 

A Kolibri Fészekben elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló kézműves foglalkozást, bábkészítést és drámajátékot tartanak, és a látogatók betekinthetnek A bagoly, aki félt a sötétben című új bemutató próbájába is.

 

kolibri


A Kolibri Színházban családi programokat kínálnak: az érdeklődők kulisszajáráson, felnőtteknek (is) szóló interaktív improvizációs vetélkedőn és mesedélutánon vehetnek részt a színház művészeinek közreműködésével. Működni fog a Vitéz László bábjáték-automata, valamint színész és bábszínész "diplomát" is szerezhetnek a gyerekek.


Novák János, a színház igazgatója szerint a Színházak éjszakája nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt években, és idén is színes, innovatív programot állított össze a társulat. Korábban sikerrel játszották felnőtt közönségnek a Bors nénit, A trollgyereket, és ifjúsági előadást is tartottak már sötétedés után. Ezt a sorozatot idén Axel Hacke A medve, akit Vasárnapnak hívtak című darabjával folytatják.


Az esti bemutatót követően a programot Kolibri-sztorizás zárja, emellett a színház művészeiből alakult fúvószenekar, a Kolibri Band is fellép. "A műsor összeállításánál az volt a célunk, hogy a Kolibri Színház lehető legtöbb oldalát bemutassuk, és olyan programokat kínáljunk, amelyek a gyerekek és szüleik számára egyaránt érdekesek" - idézi a teátrum közleménye Nizsai Dániel színészt, a szombati program egyik szervezőjét. Tájékoztatása szerint a kulisszajárás alkalmával az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a színház titkos zugaiba, és személyesen találkozhatnak a színészekkel. A nyílt próbán megtudhatják, hogyan készül egy előadás, és idén először a színház drámatanárainak is lehetőségük lesz bemutatkozni.


Az idei program érdekessége, hogy a színház látássérült látogatói számára is szervez kulisszajárást Kézen fogva, keresztül a Kolibrin címmel. Ez a program része a színház kiemelt törekvésének, hogy előadásait és programjait a fogyatékossággal élők számára is elérhetővé tegye, aminek egyik eredményeként az idei évadban már négy audionarrációs előadás szerepel a repertoáron vakok és gyengénlátók számára.


A társadalmi felelősségvállalás jegyében született a Kolibri Büfé ötlete is, ahol a Színházak éjszakáján a színház művészei és munkatársai által készített süteményeket is kínálnak, a becsületkasszába befolyt pénzt pedig jótékony célra ajánlják fel.

 

Kolibri Színház, MTI

 

 

süti beállítások módosítása