Ma van a Színházak Éjszakája!

Harminc budapesti teátrum több mint kétszáz rendhagyó programmal várja az érdeklődőket betekintést engedve a színház világába, a készülő előadásokba, a színházi háttérmunkába szombat délutántól késő éjjelig.

 

Az ötödik alkalommal megvalósuló Színházak Éjszakája eseményei a korábbi évekhez hasonlóan egyetlen karszalaggal látogathatók. Idén az esélyegyenlőségre szeretnék felhívni a figyelmet: több színház audionarrációval, akadálymentes járatokkal, jeltolmácsolással készül. Az eseményen részt vesz a Baltazár Színház is, amely fogyatékossággal élőkkel együtt hoz létre előadásokat.

 

sze


A különleges, interaktív programokat kínáló rendezvényhez az idén több vidéki színház, köztük Nyíregyháza, Miskolc, Debrecen, Szombathely és Kecskemét teátruma is csatlakozott.


A délelőttől hajnalig tartó rendezvény programjai között bábjáték, impro-maraton, táncóra, színpadtechnika-show, szabadegyetem, szerepcsere, felolvasószínház, playback-színház és nyílt próba is megtalálható. Bevezetik a nézőket a színházak rejtett zugaiba, lesz alkalom a beszélgetésre a társulatok tagjaival, a színészek rövid jeleneteket, különleges színpadi produkciókat mutatnak be.


A kezdeményezéshez az idén csatlakozott a Baltazár Színház, az RS9, a Sanyi és Aranka Színház, a Turay Ida Színház, a Momentán Társulat, valamint a Vidám Színpad. Mellettük a Színházak éjszakáján idén is részt vesz az Átrium Film-Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapesti Operettszínház, a Budapest Bábszínház, a Dumaszínház, a Játékszín, a József Attila Színház, a Jurányi Inkubátorház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Madách Színház, a Magyar Állami Operaház, az Örkény István Színház, a Pesti Magyar Színház, a Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, az Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), a Szkéné Színház, a Thália Színház, a Trafó - Kortárs Művészetek Háza, az Újszínház és a Vígszínház.

 

A rendezvényről további információ a http://szinhaz.blog.hu/media/image/2016-09-17/11911463/szinhazakejszakaja.hu oldalon érhető el.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása