Bábünneppel kezdődik az évad a Griff Bábszínházban

Kétnapos bábünneppel kezdődik el szeptember 23-án a 2016/2017-es évad a zalaegerszegi Griff Bábszínházban: a programsorozat keretében bemutatnak három új produkciót, a színház előtti téren pedig szabadtéri programokkal várják a gyermekeket. 

    

A bábünnepen elsőként a Ludas Matyi című élőzenés produkciót mutatják be péntek délután Rumi László rendezésében. A meseoperát a 2008/2009-es évadban mutatta be első alkalommal a Griff Bábszínház, idén Horvát Károly (1950-2015) zeneszerző, a Griff korábbi igazgatójának tiszteletére tűzték ismét műsorra - mondta el Szűcs István, a bábszínház igazgatója a pénteki programismertető sajtótájékoztatón.
    

Kitért arra is, hogy az új változat pergősebb, izgalmasabb, látványosabb lesz, mint a korábbi. A Griff társulata a kerettörténetbe szőtt mesét sok-sok zenével, énekkel, harmonikaszóval mutatja be, porondra lépnek a gólyalábasok és több, vándorkomédiásokra jellemző elem is szerepel majd az előadáson.

 

Griff

Fotó: Griff Bábszínház
    

Szeptember 24-én, szombaton a délelőtti bábelőadás a legkisebbeknek szól: a babaszínházi programsorozat keretében a zenére, hangokra, színekre épülő produkciót a Piroskalandot mutatják be. 
    

A színház előtti téren színes bábos kavalkád várja a gyermekeket: a Tekergőtéren óriás táblajátékok és mechanikus eszközök segítségével a labirintus-, vagy a képkirakó játékot próbálhatják ki, míg a Tintaló Cirkusz apró sátrakban formabontó bábszínházi eseményeket mutat be az. A gyermekek kiszínezhetik a színház előtti téren elhelyezett óriás griffmadarat is, a teret mindaddig - amíg az eső el nem mossa - a kicsik által készített óriás madár díszíti - sorolta a programokat Bartal Kiss Rita, a bábszínház művészeti vezetője.
    

A rendezvény zárárasként a színházteremben Gimesi Dóra Szemenszedett meséjének bábszínházi adaptációját mutatják be. A vicces, humoros, játékos előadás a Grimm-testvérek kevésbé ismert története alapján íródott: a bábszínházi változatban a bábos elemek mellett a narrátor és színész is szerepet kap.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása