Előszínpad - Elérhető Kiss Csaba Főnyeremény c. darabja

A kortárs magyar drámairodalom támogatása érdekében a Színház.hu bemutatkozási lehetőséget kínál nyomtatásban vagy színpadon még meg nem jelent új darabok számára.

Az „Előszínpadon” olyan szövegek olvashatók, amelyek a színházak illetve alkotócsoportok számára a szerzői jog által védett kéziratnak minősülnek.

 

Először egy érdekes háttértörténetű drámát mutatunk be.

 

faro

 

Kiss Csaba: Főnyeremény

(játék a pénz körül)

 

Andraschek László, egy létminimum környékén tengődő győri ember 2013-ban 632 millió forintot nyert a Skandináv lottón. Nem kért anonimitást, ezért esetét hamar felfedezte és szokott túlzásaival világgá kürtölte a média. Egy ilyen újságcikk lett a 2015-ben megrendezett első Győri Drámaíróverseny véletlenszerűen kihúzott témája is. Kiss Csaba itt ismerkedett meg a „győri lottómilliomos” feleségével, akit a szervezők meghívtak az előadásra. Az ismerkedést többszöri találkozás, beszélgetés követte. Ezek nyomán született meg a Főnyeremény című darab. A történet meseszerűségét fokozza, hogy a dráma végleges változata Ingmar Bergman házában, Faro szigetén született.

 

A Magyar Dráma Napja tiszteletére a Nemzeti Színház felolvasószínház keretében mutatja be a Főnyereményt, a szerző rendezésében.

 

Szereplők: Horváth Lajos Ottó, Györgyi Anna, Schnell Ádám, Farkas Dénes, Vas Judit Gigi eh.

 

A darabot itt olvashatják.

süti beállítások módosítása