Elhunyt Charmian Carr, A muzsika hangja egyik főszereplője

Hetvenhárom éves korában meghalt Charmian Carr, A muzsika hangja című Oscar-díjas filmklasszikus egyik főszereplője.

Carr, aki a hétgyermekes Georg von Trapp kapitány legidősebb lányát, Liesl von Trappot alakította az 1965-ös musicalben, hétvégén halt meg Los Angelesben. Családja szerint a demencia egy ritka fajtájában szenvedett.

 

carr01


A Julie Andrews és Christopher Plummer főszereplésével készült mozifilm, amely a második világháború előestéjén, Ausztriában játszódik, öt Oscar-díjat kapott. Az akkor a húszas évei elején járó Carr és filmbeli partnere, Rolf közös éneklését - Sixteen Going On Seventeen - a film egyik legbájosabb jeleneteként tartják számon.


A muzsika hangja után Carr az 1966-os Evening Primrose című televíziós musicalben tűnt fel Anthony Perkins oldalán, majd visszavonult a színészkedéstől, hogy lakberendezési vállalkozást indítson és családot alapítson.

 

carr02


A muzsika hangja iránti rajongása azonban sosem múlt el és 2000-től a filmklasszikushoz kötődő zenés rendezvények háziasszonyaként tevékenykedett szerte az Egyesült Államokban.


Tizenhat évvel ezelőtt jelent meg Forever Liesl című könyve, amelyben az 1965-ös film kulisszatitkairól mesélt, a 2001-ben publikált Letters to Liesl című írását pedig a rajongóktól kapott üzenetek inspirálták.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása