Jubileumi programsorozattal ünnepel a soproni színház

Nagyszabású programsorozattal ünnepli szeptemberben és októberben a soproni teátrum a városi közgyűlés 25 évvel ezelőtt határozatát arról, hogy megalapítja a településen az önálló Petőfi Színházat.

 

A születésnapot ebben az évben már elkezdte ünnepelni a színház, magyar évadot zártak a nyáron, a most ősszel kezdődő szezonban pedig színes programokkal tisztelegnek a jubileum előtt.


A rendezvénysorozat nyitányaként Villanófényben címmel Pluzsik Tamás az elmúlt 25 év emlékezetes előadásait megidéző fotókiállítása nyílik szeptember 23-án, majd szombaton színházi nyílt napot tartanak, kulisszajárással, jelmeztár-látogatással, meglepetés előadásokkal. Érkezik Szarka Gyula, a Ghymes együttes tagja Bor és a lányka műsorával, a Sopron Balett a Labirintus és a Mozart szelet produkciókkal lép színpadra, este pedig Rejtő, a megejtő címmel vidám, zenés összeállítással idézi meg a társulat Rejtő Jenő szellemiségét.

 

rejto a megejto

 

Az ünnepi események keretében szeptember 26-án a Magyar Állami Operaház érkezik a Figaro 2.0 című előadással a leghűségesebb városba. Másnap a Grace és Gloria című darabot láthatják a nézők Sólyom Katalin és Füsti Molnár Éva főszereplésével. Hova jut a nő? címmel Varga Kata-Lina önálló estjét tűzi műsorára a teátrum szeptember 28-án.

 

Latinovits Zoltán halálának negyvenedik évfordulója alkalmából Pálfy Margit előadóestje vendégeskedik az intézményben. A Kussoltat a sors című összeállítás szeptember 29-én tekinthető meg. A Zentai Magyar Kamaraszínház is köszönti a jubiláló színházat, Szép Ernő Május van, tisztelt úr című produkciójukkal jönnek a leghűségesebb városba szeptember 30-án.

 

A hagyományos Teátrumi Színözönt is ebben az időszakban rendezik meg Sopronban. Az évad legjobb alternatív és amatőr színházi előadásainak és társulatainak a bemutatkozása október 1-én lesz a színházban.

 

A nézők a komlói Súgólyuk Színház Család ellen nincs orvosság című komédiáját, az érmihályfalvi Móka Színjátszó Csoport Bányavirág című produkcióját, a Körmendi Kastélyszínház Társulat Csehov-komédiák című darabját és a győri Rév Színházi és Nevelési Társulat De mi lett a nővel? című férfimeséjét tekinthetik meg. Utóbbi társulat ezzel az előadással nyerte meg az idei Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját.

 

süti beállítások módosítása