Kortárs magyar szerzők műveire épít a Szegedi Pinceszínház

Kortárs magyar szerzők műveit mutatja be jubileumi, tizenötödik évadában a Szegedi Pinceszínház.

 

Varga Bálint színész, zeneszerző a 2016-2017-es műsortervet bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy első premierjük Müller Péter Szomorú vasárnap című édes-bús zenés játékának kőszínházi változata lesz Ádám Tamás rendezésében. A rendkívüli tehetségű dalszerző, Seress Rezső életét bemutató darabot Gömöri Krisztián főszereplésével a Szegedi Várjátékokon már láthatta a közönség. Ősztől - szintén élő zongorakísérettel - beköltözik az előadás a Szegedi Pinceszínházba.

 

szegedi pinceszinhaz

Fotó: szegedma.hu


Novembertől láthatják a nézők Spiró György Prah című drámáját Barnák László rendezésében. A lottónyertes házaspár életének átalakulását sok humorral végigkövető darabban a feleséget Vajda Júlia, a férjet Kosztolányi József alakítja.


Utolsó premierként márciusban Mohácsi István Francia rúdugrás című bohózatát tűzik műsorra. A férfi-nő kapcsolatot, az erotika világát körbejáró hatszereplős darab ideális helyszíne a játszóhely intim színpada - mondta Varga Bálint.


Az új évadban is tovább játsszák a társulat elmúlt években sikert arató darabjait, ezek közül először, szeptember 30-án Neil Simon Mezítláb a parkban című művét láthatja a közönség.


A színház, amelynek nyáron felújították a nézőterét, továbbra is befogad alternatív és kísérleti előadásokat, így a Szegedi Egyetemi Színház és az Impro Stúdió produkcióit - közölte a színész.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása