20 éves a Káva! - Polgár Csaba is rendez a Műhelyben

Idén 20. alkalommal indít évadot a Káva Kulturális Műhely. Mind a felnőttek, mind a gyermekek számára eddig nem látott, izgalmas  produkciókkal készülnek, ugyanakkor az újdonságok mellett továbbra is műsoron maradnak legkedveltebb darabjaik is.

A 2016/17-es évadban öt új bemutató várható, melyből három meghívott rendező közreműködésével jön létre.

 

A Lady Lear című, felnőtteknek szóló ARS-előadást  Kovács Dániel Ambrus rendezi, melynek bemutatója október 31-én lesz a Káva Műhelyben és bizonyos értelemben a 3050 gramm című produkció párdarabjaként tekinthetünk rá. Mi lesz az Anyával, ha Fiai segítségére szorul?  Mi lesz a három Gyerekkel, ha az Anyára kell gondot viselniük? Meddig tart a felelősségük? Mennyit áldozzanak saját életükből, hogy szinte gyermekükként gyámolítsák azt az embert, aki felnevelte őket? Szar ügy, sok barnásfekete humorral tálalva. Ezúttal egy olyan társadalmi tabutémát boncolgatnak, amely mindenkit érint, de nem szívesen beszélünk róla. Az előadás olyan kérdéseket vet fel, amelyeket a legtöbben próbálunk elkerülni, mégis utolér minket.

 

kava tarsulati foto

 

Tavasszal két különleges együttműködésből született színházi nevelésre épülő bemutatóval is jelentkezik a társulat. A középiskolások számára Polgár Csaba, az Örkény István Színház színésze rendezi első színházi neveléssel foglalkozó darabját a Peer Gynt alapján. A kisebbek Kárpáti Péter felsősöknek szóló, Titkos ajtó munkacímet viselő produkcióját látogathatják majd.

 

Az eddigi repertoárból továbbra is műsoron marad az Apró hősök és Üzlet című darab, valamint Igaz történet alapján és Horda2 című koprodukció. A Nemzeti Táncszínház és a Közép-Európa Táncszínház közreműködésével létrejött előadások már az évre ugyan beteltek, de az Apró hősök és Üzlet korlátozott számban még várja a jelentkezőket.

 

Szeptemberben indult az előző évad alatt meghirdetett Káva Stúdió. A két éves, nem akkreditált képzés alatt a társulat megosztja az elmúlt húsz év alatt felhalmozott tudást és tapasztalatot a felvételt nyert lelkes fiatalokkal. A közös munka gyümölcsét két előadás bizonyítja májusban.

 

A jubileumi évad örömére tavasszal a szakmai programok és találkozók mellett egy különleges rendezvényre is készül a Káva. Fórum17 konferencia márciusban, a Peer Gynt alapján megvalósuló norvég és magyar előadás áprilisban, a Káva 20. évadát ünneplő esemény pedig májusban lesz. További részletekért kövesd a társulat Facebook oldalát!

 

https://www.facebook.com/AResztvevoSzinhaza/

süti beállítások módosítása