A felejtés ellen - Kortárs színművek egy kötetben!

Hiánypótló könyvsorozatot indított a Selinunte Kiadó, amely kortárs színdarabok megjelentését tűzte ki célul. 

 

Az Olvasópróba tematikus összeállításaiban az utóbbi években bemutatott darabok jelennek meg, amelyeknek nemcsak a színpadon van helyük, hanem olvasmányként is képesek megszólítani, fontos kérdéseket feltenni.

 

 felejtes ellen

 

A felejtés ellen című első kötetben szereplő darabok mindegyike az emlékezéssel, a múlttal való szembenézés elkerülhetetlenségével foglalkozik. Az öt mű közül három történelmi témát dolgoz fel, feledés homályába burkolt, hallgatással körülvett történelmi időszakokat idéz meg.

 

A sorozat második kötete, a Párhuzamos világok című antológia az elmúlt évek legérdekesebb ifjúsági darabjaiból válogat. Olyan fontos, kiérlelt szövegek kerültek bele, amelyek témaválasztásukkal, újszerű formáikkal sikeresen ragadnak meg alapvető problémákat a mai ifjúságot feszítő kérdésekből, mutatnak meg valami lényegit a fiatalok világából. Mindezt úgy teszik, hogy nemcsak a tizenévesek érdeklődésére tarthatnak számot, hanem az idősebb generációk számára is fontos gondolatokat, felismeréseket kínálnak.


A kötet szerzői mindannyian színházközeli, a színházi alkotófolyamatokban is tevékenyen részt vevő írók. Ezért ezek a szövegek nem „könyvdrámák”, hiszen sikeres, olykor díjakkal elismert színházi előadások is születtek belőlük. Ezzel az antológiával a kiadó először tesz kísérletet arra, hogy a darabokat színházi előadástól független, önálló, irodalmi életre keltse. A kötet a Canon digitális könyvnyomtatási pályázata segítségével jelenhetett meg, a pályázatokat a Magyar Írószövetség felkért tagjai bírálták el Szentmártoni János elnökletével.

 

 parhuzamos vilagok

 

A felejtés ellen
Kortárs magyar színdarabok

 

Székely Csaba: Vitéz Mihály
Mohácsi János-Mohácsi István: e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY
Brestyánszky B.R.: Vörös
Kerékgyártó István: Rükverc
Tasnádi István: Memo – A felejtés nélküli ember

 

Párhuzamos világok
Új kortárs magyar drámák

 

Jeli Viktória–Tasnádi István: kettős:játék
Hajós Zsuzsa–Kárpáti istván: Szélben szállók
Gyulay Eszter–Kovács Krisztián–Scherer Péter: A gyáva
Pass Andrea: Újvilág

 

süti beállítások módosítása