Utazó színházfesztivál kezdődött meg Erdélyben

A Shoshin Színházi Egyesület szeptember 26. és október 4. között szervezi meg a KaravanAct - Utazó Színházi Fesztivál második kiadását.

 

A fesztivál idei programjában lengyelországi, magyarországi és hazai produkciók szerepelnek a következő helyszínekkel: Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Kolozsvár, és Kide. A színházi előadások mellett látványos utcai felvonulásra is lehet számítani.

 

A Shoshin Színházi Egyesület és a Poznań-i STUDY || ROSA társulat (Lengyelország) közötti szoros kapcsolatnak köszönhetően idén két lengyel előadást láthat a közönség a fesztivál alatt: TAZM Silence of Light és a HEART Silence of Polygon, mindkettő a STUDY || ROSA társulat produkciója. További meghívott a magyarországi Góbi Rita Társulat, akik a Pici Bonbon című előadásukkal vendégszerepelnek.

 

karavanact

 

Látható lesz a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kara harmadéves évfolyamának g.a.me című előadása, a Shoshin Színházi Egyesület pedig két saját produkcióval vesz részt a fesztiválon – Mindenke és a varázsdoboz és a Házikó a halottaknak, ez utóbbinak a fesztiválon lesz a bemutatója.

 

Gólyalábas képzést is nyújt a 10-12 éves korosztály számára a KaravanAct. Szeptember 26-28. között Sepsiszentgyörgyön, szeptember 29.-október 1. között Csíkszeredában, október 2-4. között pedig Kolozsváron kóstolhatnak bele az érdeklődők a gólyalábon való járás rejtelmeibe. A workshopokat Tymon Siejkowski, a lengyelországi Art Junction alapítvány tagja tartja, a szervezők pedig minden helyszínen magyar nyelvű fordítást biztosítanak a résztvevők számára, akik 50 cm-es gólyalábakon fogják kipróbálni magukat.

 

Emellett Csíkszeredában mozgás- és táncworkshopot is szervez a fesztivál, erre 16 éves kortól felfele lehet jelentkezni (felső korhatár nincs). A workshopo Góbi Rita vezeti. Minden foglalkozás naponta 16 és 18 óra között lesz megtartva, az érdeklődők a shoshin.mail@gmail.com címre küldjék be a jelentkezésük, legkésőbb az adott városban tartandó workshop kezdési dátuma előtti napig. A foglalkozásokra a helyek száma korlátozott, a részvétel bejelentkezés sorrendjében történik.

 

A gyerekek képzése mellett a résztvevő színművészetis diákok a fesztivál teljes ideje alatt utcaszínházi technikákat sajátíthatnak el, szintén Tymon Siejkowski vezetésével.

 

transindex.ro

 

süti beállítások módosítása