Gellérthegyi álmok - Karinthy a Karinthyban

Szeptember 30-án 20 órakor mutatja be a KoMod Színház Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok c. drámáját a Karinthy Színház megújult stúdiótermében.

 

Az alkotók ajánlója:

 

„Amikor két ember találkozik, valójában hat személy van jelen. Kettő, ahogyan látják önmagukat; kettő, ahogyan látják egymást; és kettő, amilyenek valójában" - William James

 

Gellerthegyi almok


Háború van – mindegy, hogy hányadik. Egy katonaszökevény és egy menekült lány bujkál egy gellérthegyi villában. Odakint ellenségek, a házon belül viszont csak egy férfi és egy nő, akik egymásra vannak utalva, akik próbálnak túlélni és megszabadulni a múltjuktól. Játszanak, hogy eltereljék a figyelmüket a robbantások közeledő zajáról. Eljátszanak mindent és mindenkit; a múltat és a jövőt. De hol van a határ a játék és valóság között? És mik a játékszabályok a háború közepén?

 

A KoMod Színház társulatát a tavalyi évadtól a Karinthy Színház fogadta be. Az egykori lakásszínház megőrizte profilját, ugyanis a Karinthy Színház kis terme kiválóan ötvözi a szobaszínházak intimitását a stúdiószínházak hangulatával, ahol tavaly két bemutatót is tartott a független társulat.


A KoMod Színház hetedik  évadát Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című darabjának bemutatójával kezdi, melyet 2016 márciusában a Purim Fesztiválon felolvasószínházi előadásként már láthatott a közönség. Az előadás különlegessége, hogy az eredetileg kétszereplős előadást a KoMod feldolgozásában hatan játsszák. Három pár, három kor, hat személyiség, egy szoba.

 Gellerthegyi almok2

 

Karinthy Ferenc
Gellérthegyi álmok

Lány: Bodó Edit, Szabó Sára, Széplaki Szilvia
Fiú: Gulyás Ádám, Inoka Péter, Kocsis Fülöp Soma

 

Látványtervező: Kovács Dorottya
Rendező: Kovács Henrietta


Bemutató: 2016. szeptember 30. 20 óra
További előadások: 2016. október 02. 19 óra 30, 2016. október 04. 20 óra
Helyszín: Karinthy Színház Stúdió – 1115 Budapest, Bartók Béla út 130.

süti beállítások módosítása