Egy zseni nyomában - Készül a Houdini-musical

November 5-én a MOM Sport Rendezvényközpontban mutatják be Miller Zoltán főszereplésével a Houdini c. "varázslatos musicalt", mely a híres magyar származású illuzionista, Harry Houdini életét mutatja be dalokon és bűvésztrükkökön keresztül.

 

Ajánló a darab elé:

 

A darab a csodákról, a varázslatról szól, egy fiatalemberről, aki Magyarországról indult a családjával szerencsét próbálni, és akit kitartása, akarata és hite segítette abban, hogy világsztár lehessen. Furcsa, érzelmes zenés történet, és ugyanakkor a  közönséget is megmozgató, interaktív illuzionista show, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szerelemről, karrierizmusról, féltékenységről, és elvakultságról, a szürreális csodakeresésről, az élet és halál játékáról szól. Houdini megígérte az apjának, hogy megtalálja a csodát. Egész életében ezt kereste, és ahogy később állította, sikerült megtalálnia.

 

A musical a Szemfényvesztők című film látványvilágára épül vagyis modern és meghökkentő látványt ígér.

 houdini01

 

Kal Pintér Mihály, a Houdini musical szöveg- és dalszövegírója elárulta, hogy a zenés darabot több, mint 10 évvel ezelőtt írták közösen Varga Bálinttal. A musical 2005-ös bemutatóján az akkor még pályája elején járó Vágó Bernadett, Egyházi Géza és Stróbel Dóra is szerepelt, az előadásban és a Swinging Bach Singers, mai nevén Jazz and More kórus tagjai is felléptek.

 

“Ebben a verzióban játszott Bóna Gábor, aki nemrég megkeresett, hogy a Center Line Színház producerei érdeklődnek az alapanyag iránt, és el kéne készíteni a musical 2016-os változatát. Varga Bálinttal tulajdonképpen átírtuk a musicalt, új verziót készítettünk és bár az előadás erősen épít az elképesztő látványra, törekedtünk arra is, hogy színdarabként is maximálisan megállja a helyét.” – mesélte.

 

 “Az eredeti produkcióból 7 szám marad meg, de ezeket is újrahangszereltük,  és készült pluszban még ugyanennyi dal, tehát nem véletlenül mondjuk, hogy a novemberi lesz a Houdini ősbemutatója, mert egy szinte teljesen új produkció születik. Bizonyos karaktereket ezúttal jobban kibontunk, a történetet több aspektusból is bemutatjuk. A Houdini egy trükkökkel teli, őrületes show, de egyben színházi produkció is, melyben a dráma is komoly hangsúlyt kap: megismerjük azt az infantilis figurát, aki folyamatosan a csodát keresi, hajszolja, miközben a körülötte zajló valóságban nem találja a helyét, az élet elrobog mellette, és csak a saját megszállott útján halad. Houdnit egy erős hasonlattal talán Mozarthoz tudnám hasonlítani, két hasonló karakterről beszélhetünk. Houdini és testvére, a kevésbé tehetséges Theo története, az apjukkal való viszonyuk néhol bizony erősen hasonlít Mozart és Salieri “harcára.”

 

 houdini3werkfotó

 

Kal Pintér Mihály, aki tizenéves kora óta ír színdarabokat, és Kocsák Tibor és Miklós Tibor műveinek hatására a zenés színházba is beleszeretett elmondta: “a darab zenéjét Varga Bálint szerezte, aki az elmúlt években Broadway produkciókban is dolgozott. A Houdini esetében is arra törekedett, hogy a mai trendekhez alkalmazkodó hangszerelés készüljön. “

 

Az új magyar musicalben a főbb szerepekben Miller Zoltánt, Polyák Lillát, Serbán Attilát és Szabó Győzőt láthatják.

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása